Amber Heard pod drobnogledom in od blizu: Kdo je v resnici ona?

30. 7. 2022 | Vir: Story
Deli
Amber Heard ujeta med nakupovanjem v Los Angelesu. (foto: Foto: Profimedia Profimedia)
Foto: Profimedia Profimedia

Po zaslugi pravne bitke z nekdanjim soprogom Johnnyjem Deppom je Amber Heard postala najbolj razvpita igralka na svetu.

Sedaj sicer pravi, da je z njeno kariero konec, pred kratkim pa so jo celo fotografi zalotili v trgovini s poceni oblekami. Deppu bi morala plačati nekaj več kot 14 milijonov dolarjev, ker je tožbo izgubila, zato je verjetno začela varčevati.

Življenjska zgodba razvpite igralke

Življenjska zgodba razvpite igralke Amber Heard je postala ena najbolj branih, in to zahvaljujoč sojenju za obrekovanje, ki ga je začel njen bivši mož Johnny Depp, ki naj bi jo zlorabljal ves čas njunega razmerja.

Toda še mnogo prej, preden je njen zakon prišel na naslovnice, je bila igralka Amber Heard (36) le sramežljivo dekle iz Austina v Teksasu. “Bila je zelo tiho dekle,” je za Daily Mail povedal nekdanji sošolec, ki se spominja njunih skupnih šolskih dni. “Pri njej si vedno imel občutek, da je z mislimi nekje drugje. Sošolcem je govorila, da bo nekoč postala igralka.'' V bistvu je bila kot najstnica in pozneje kot dekle zelo introvertirana in prav neverjetno je, da se je prelevila v hollywoodsko zvezdnico. Do tega statusa ji je zelo pomagala zveza z Johnnyjem Deppom (59), saj je bila do njune zveze le tretjerazredna igralka, ki se je nato čez noč zavihtela na A-listo.

Amber je v mladosti veliko sodelovala na lokalnih lepotnih tekmovanjih. Kot je povedala za Glamour, je pri tem sodelovala vsa družina, ki je vseskozi iskala sponzorje za tekmovanja. Kraljica to­vrstnih tekmovanj je imela tudi nekaj fantovskih hobijev, ki jih je spodbujal njen oče. “Bila sem njegova prijateljica za lov in ribolov,” je povedala Amber, ki je z očetom delila ljubezen do narave in konj. “Ko sem bil stara 12 let, sem se trudila ostati na konju, ki je bil še posebej divji, a sem padla, kar pa me še vedno ni odvrnilo od jahanja. Tudi oče me je spodbujal, naj ne odneham.”

Kot je pozneje za Daily Mail povedal njen oče, si je Amber Heard vedno želela postati igralka. “Že od 12. leta je sanjarila, da bo imela igralsko kariero,” se je spomnil in dodal, da je pri 16 letih obesila na klin zasebno katoliško šolo, da bi lahko sledila svojim sanjam v New Yorku. Čeprav jo je družina sčasoma prepričala, da se vrne v Teksas, je znova odšla, ko je bila stara 18 let. “Prosil sem jo, naj ne gre, vendar je vedela, kaj počne, in očitno je imela prav,” priznava njen oče.

Heard je začela pošiljati svoje slike newyorškim agencijam in se udeleževati manekenskih nastopov. Sicer nad manekenstvom ni bila najbolj navdušena, a jo je New York izjemno fasciniral, saj je povsem drugačen od rodnega konzervativnega Teksasa. “Mislila sem, da sem umrla in odšla v nebesa,” pravi in dodaja: “Od tistega trenutka, ko sem prišla v New York, sem bila drugačna.” Šole ni povsem obesila na klin, saj jo je pozneje končala s šolanjem na domu.

Velik šok je doživela, ko je njena najboljša prijateljica umrla v prometni nesreči. Takrat je bila stara komaj 16 let. “To je bil najtežji čustveni udarec, ki sem ga kdaj morala prestati,” je dodala. “Nenadoma se zaveš, da jutri morda ne bo prišel. Zdaj živim po motu: Danes je to, kar imam.”

V svojih zgodnjih letih v šovbiznisu se je Amber Heard pojavila v kratkih vlogah v televizijskih oddajah, kot so The O.C. in Jack and Bobby. Hodila je na vse možne avdicije. “Nemalokrat sem šla na avdicije kar z mestnim avtobusom. Sedela sem zadaj in imela čez glavo poveznjeno kapuco.'' Svojo prvo glavno vlogo je Amber dobila v filmu All The Boys Love Mandy Lane. Spregovorila je o težavah, s katerimi se je soočala v zgodnji karieri, in za pomanjkanje zapletenih ženskih likov krivila hollywoodski seksizem. “Če še niste opazili, pojdite zdaj pogledat film in mi povejte, katera je večina prepričljivih govornih vlog,” je vztrajala in se posmehovala 'pedantnim in preveč igranim stereotipom'.

Ko je Amber Heard začela hoditi s fotografinjo Tasyo Van Ree (46), so jo opozorili, da bi odkrita biseksualnost lahko negativno vplivala na njeno kariero. “To je res vplivalo na mojo kariero, bilo je težko,” je pozneje priznala. “Začela sem razumeti, zakaj toliko ljudi – direktorjev studiev, režiserjev, svetovalcev, agentov, producentov – nasprotuje tej zvezi.”

Amber in Tasya sta bili skupaj pet let, a njun odnos ni bil najbolj enostaven. Leta 2009 so zaradi pretepa na letališču Amber pridržali zaradi domnevnega nasilja v družini. Van Ree je pozneje spregovorila v prid Amber, saj so vse obtožbe ovrgli. Tasya pa je nato hvalila Amber, da je briljantna, poštena in lepa ženska in da jo zelo spoštuje. ''Skupaj sva preživeli pet čudovitih let in še danes imava lep prijateljski odnos.”

Leta 2011 je Amber Heard prvič srečala Johnnyja Deppa, ko je dobila vlogo v njegovem filmu The Rum Diary. Kljub razliki v letih, ona jih je imela 23 on pa 48, je med njima takoj preskočila iskrica. “Všeč nam je bilo veliko istih stvari, obskurnih piscev ... pesmi, o katerih nisem slišala, da bi jih kdo drug omenjal,” se je pozneje spominjala med sodnim postopkom. “Bila sem prepričana, da je med nama nekaj izjemnega.” Heard je tudi razkrila, da ji je Depp dejal, da je sanjska. “Čutila sem kemijo, čutila sem še to drugo stvar, ki je presegla mojo službo, zagotovo. Johnny je očitno tako čutil do mene,” pravi Amber “A hkrati sva bila oba v razmerju in snemanje je bila le služba.” Kmalu po tem, ko je film prišel v kinematografe, sta Amber in Depp postala par. Bilo je leta 2012, čez tri leta pa sta dahnila usodni da in to na Deppovem zasebnem otoku na Bahamih.

Po njenem prvencu v Justice League ob Jasonu Momoi je bil Aquaman, ki je doživel velik finančni uspeh. Bil je peti najbolj priljubljen film leta 2018. Istega leta je britanski časopis The Sun, sicer znan po precej nizkotnih tračarskih zgodbah, objavil članek, v katerem je Johnnyja Deppa obsodil, da pretepa svojo ženo Amber Heard. Johnny Depp se je pognal v tožbo in jo dve leti pozneje, na začetku novembra 2020, izgubil. Čez dva dni so ga odpustili s snemanja tretjega filma serije Magične živali (Fantastic Beasts).

Kmalu po ločitvi od Johnnyja Deppa se je Amber Heard začela srečevati s tehnološkim milijarderjem Elonom Muskom (50). Musk jo je prvič želel spoznati na snemanju filma Machete Kills leta 2013. Takrat sta postala prijatelja. Govorice o njiju so se začele pojavljati tri leta pozneje, potem ko je Amber zapustila Deppa.

Njuna zveza je postala javna, ko se je igralka uradno ločila od Deppa. Ni trajalo dolgo, ko so jo v javnosti opazili z izvršnim direktorjem Tesle, čeprav njuna romanca ni bila potrjena, dokler se Heardova poroka uradno ni končala. Vendar Musk in Heard nista bila dolgo skupaj. “No, mislim, da se je bolj razšla ona z mano kot jaz z njo,” je Musk pozneje povedal v intervjuju za Rolling Stone in razkril, da je imel po razpadu zveze povsem zlomljeno srce.

“Z Elonom sva imela čudovit odnos in zdaj imava čudovito prijateljstvo, ki temelji na naših temeljnih vrednotah,” je Amber povedala za The Hollywood Reporter in pojasnila, da ju je povezala “intelektualna radovednost, ideje in pogovor, skupna ljubezen do znanosti.” Po ločitvi od Deppa leta 2016 je Amber Heard postala glasna aktivistka proti nasilju v družini. Igralka je imel govor na Capitol Hillu in je govorila o tem, kako so njene zasebne fotografije leta 2014 pricurljale v javnost brez njene privolitve in kako naj zakon obravnava tovrstne 'maščevalne' objave fotografij z žgečkljivo vsebino. Obiskala je tudi Sirijo s kampanjo Združenih narodov Stand Up 4 Human Rights in osveščala o pravicah volivcev.

“Hollywood se najpočasneje spreminja. Ironično ga držijo kot utrdbo progresivnih idealov, vendar je realnost ravno nasprotna,” pravi Amber. “Je zelo naklonjen tveganju in je odvisen od ohranjanja statusa quo.” Amber Heard je 8. aprila 2021 postala mati, ko je nadomestna mati rodila hčerko Oonagh Paige Heard. “Pred štirimi leti sem se odločila, da želim imeti otroka,” je razkrila na Instagramu in javnosti predstavila svojo hčerkico. “Želela sem to narediti pod svojimi pogoji. Materinstvo je za ženske radikalno dejanje,” pravi igralka.

Amber je tudi priznala, da čeprav je želela rojstvo otroka nekako skriti pred javnostjo, se je zavedala, da to ne bo mogoče. “Oonagh je začetek preostanka mojega življenja,” je zapisala na Instagram in dodala, da je bilo to prvo leto s hčerko najboljše leto v njenem življenju. Svoji hčerki je dala tudi ime Paige kot poklon svoji materi, ki je umrla maja 2020. Zapustila nas je prezgodaj in zdaj bo živela v moji hčerki naprej.”

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia