Amelia Windsor - naslednica princa Harryja na področju "žuranja"

Amelia Windsor - naslednica princa Harryja na področju "žuranja" (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
21. 1. 2018

Ker se bo britanski princ Harry kmalu poročil, bo moral nekdo drug prevzeti naziv kraljevega žurerja. Pravzaprav to ne bo težko. Zelo dobro ga bo zagotovo nadomestila 22-letna Amelia Windsor.

Kdo je verjetno najlepša plemkinja z britanskega dvora? Je vnukinja bratranca kraljice Elizabete II., princa Edwarda, vojvode Kenta, in je 38. v vrsti za britanski prestol. Menda je tudi pridna študentka, študira na univerzi v Edinburgu.

Po princesi Eugenie, vnukinji kraljice Elizabete II., je druga predstavnica kraljeve družine, ki je bila na naslovnici revije Tatler. Eugenie je bila na njej leta 2008. Leta 2013 je debitirala v Parizu na plesu debitantk, ko mlada dekleta iz bogatih družin uradno vpeljejo v visoko družbo. V Parizu je ta ples vsako leto, tradicijo so prekinili le leta 1968 in jo pozneje oživili leta 1990. Ves dobiček večera gre v dobrodelne namene. Leta 2008 je na primer na ta ples prišla tudi hčerka igralca Brucea Willisa.

Zanimivo je, da so pri reviji Teen Vogue lady Amelio Windsor razglasili za najbolj razvajeno mladenko na svetu. Njen ugled se je povečal šele, ko so jo pozneje istega leta pri Tatlerju oklicali za najlepšo predstavnico angleškega dvora. Njen oče je George Philip Nicholas Windsor, grof St. Andrewsa, prvi otrok vojvode Kenta. Njena mama pa je Sylvana Palma Windsor, grofica St. Andrewsa. Je profesorica zgodovine na univerzi v Cambridgeu in ima raje, če jo naslavljajo dr. Sylvana Tomaselli. Lady Amelia ima starejšega brata, lorda Downpatricka, in sestro, lady Marino Windsor. Lorda Downpatricka so pred časom sprejeli v rimskokatoliško cerkev, kar je pomenilo, da je takoj izstopil iz vrste za britanski prestol.

Žurerka z angleškega dvora

Razuzdano vedenje

Kraljica Elizabeta II. ni bila najbolj navdušena, ko so se v javnosti pojavile fotografije Amelijinega precej razuzdanega obnašanja po londonskih klubih. Še zlasti ji ni bil všeč prizor mladenke s cigareto. Po drugi strani pa je Amelia ljudem všeč zaradi svoje lepote in zaradi tega, ker je pač takšna kot večina mladih. Zdi se jim, da se je bolj približala 'navadnim' ljudem, čeprav je plemkinja. Na Instagramu jo spremlja ogromno oboževalcev. Po škandalu, ko je objavila fotografijo v kopalni kadi s cigareto v roki, je morala profil za nekaj časa zapreti, a ga je pozneje lahko spet aktivirala. Zdaj pa se trudi prikazati v nekoliko drugačni luči in njen imidž spominja na Rihanno. Se ji je pa zgodila neprijetnost na plesu debitantk v Parizu – zelo se je namreč zmotila, če je mislila, da bo tam glavna zvezdnica. Veliko pozornosti je namreč požela hčerka Reese Witherspoon, Ava Philippe, ki je trenutno ljubljenka svetovnih medijev.

Foto: Profimedia

Priporočamo