Amy Schumer: Težave premagovala s humorjem

Amy Schumer: Težave premagovala s humorjem (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
27. 7. 2017

Amy Schumer v življenju ni bilo vedno najlažje, a je težke trenutke raje kot z jokom premagovala s humorjem. Zanj je imela prav poseben talent, na katerem je zgradila svojo kariero.

Danes je namreč ena najbolj znanih komičark v ZDA in po svetu, vse bolj pa se uveljavlja tudi kot igralka in producentka.

Humor ji je pomagal prebroditi težke čase

Amy Beth Schumer je bila rojena 1. junija leta 1981 na Manhattnu v New Yorku mami Sandri in očetu Gordonu. Skupaj z mlajšo sestro Kim, ki je danes pisateljica in producentka, sta otroštvo preživeli v precejšnjem razkošju. Vse to pa se je spremenilo, ko je njun oče zbolel za multiplo sklerozo, kmalu zatem pa je propadlo tudi njegovo uspešno podjetje, ki je uvažalo pohištvo. Družina je bankrotirala, zato so se iz New Yorka morali preseliti na Long Island, kjer pa niso dolgo živeli skupaj, saj sta se igralkina starša ločila.

A čeprav je bilo za Amy to obdobje boleče, se ni utapljala v žalosti, temveč je težave raje premagovala s humorjem. Nič čudnega torej, da so jo v šoli razglasili za razrednega klovna, za učitelje pa naj bi bila prava mala nočna mora. A vseeno je dekle bilo pridna učenka in je šolanje uspešno končala ter se odločila za študij na univerzi Towson. Po diplomi iz gledališča je svoje znanje želela še izpopolniti, zato se je preselila v New York, kjer se je leta 2003 vpisala na dramsko šolo William Esper Studio, ob študiju pa je začela nastopati kot stand-up komičarka. Delo ji v začetku ni prineslo prav veliko denarja, zato je morala delati tudi kot natakarica, da bi lahko preživela. A bila je nadarjena, zato njen talent ni dolgo ostal neopažen ...

Od komičarke do igralke

Amy je poskusila vse mogoče, da bi se prebila v ospredje. Leta 2007 je med drugim nastopila tudi v resničnostnem šovu TV-postaje NBC - Last Comic Standing in na svoje veliko presenečenje zasedla odlično četrto mesto. Ker je imela le dobri dve leti izkušenj, je namreč menila, da kaj veliko ne more doseči in je bila zato tudi precej neobremenjena s pričakovanji. Sicer pa ji je dobra uvrstitev v šovu prinesla tudi večjo prepoznavnost in možnosti za nove in nove nastope v svetu stand-up komedije. Leta 2011 je posnela tudi svoj prvi debitantski stand-up album Cutting, še bolj pa ji je pri preboju v ospredje pomagalo sodelovanje z igralcem Charliejem Sheenom, s katerim sta skupaj oddelala The Comedy Central Roast. Zato ni nič čudnega, da so jih leta 2013 zaupali tudi lasten šov Inside Amy Schumer (2013–danes), za katerega si je leta 2015 prislužila tudi svojo prvo nagrado emmy.

Sicer pa se ob stand-up komediji Amy vse bolj uveljavlja tudi kot igralka. Leta 2015 je zaigrala v filmu Razuzdanka (Trainwreck), za katerega je scenarij napisala kar sama in je delno biografski. Avgusta pa jo bomo tudi pri nas lahko gledali v filmu Blondinki v džungli (Snatched, 2017), v katerem je zaigrala skupaj z Goldie Hawn. Prihodnje leto pa na filmska platna že prihaja njen novi film z naslovom I Feel Pretty.

S svojo težo se ne ukvarja

Amy je danes zelo ponosna na svoje obline, a ni bilo vedno tako. Ko je začela igrati, so ji svetovali, da bi bilo dobro, če bi izgubila nekaj kilogramov, saj je bila po hollywoodskih standardih že kar preveč 'debela'. In ker je bila med igralkami novinka, se je odločila, da tem standardom tudi sledi in težo izgubi. A kaj hitro je ugotovila, da vitka postava ni zanjo. Zato je komaj čakala, da se snemanje filma zaključi, da je lahko spet začela jesti ter da so se izgubljeni kilogrami tudi vrnili. Danes pravi, da se v svoji koži počuti zelo dobro, močno in zdravo ter tudi seksi, hujšati pa ne namerava več.

V ljubezni nima sreče

Medtem ko se igralkina kariera vzpenja, pa njeno ljubezensko življenje bolj kot ne stagnira. Amy se je namreč pred tedni razšla s partnerjem Benom Hanischem, s katerim sta bila skupaj dobro leto in pol. Kaj naj bi bil razlog njunega razhoda, ni znano, naj pa bi se par razšel sporazumno in ostajata prijatelja. Amy se tako trenutno bolj posveča karieri kot ljubezni, a kot kaže, je to ne moti. Igralka namreč ve, kaj hoče in česa ne, saj je imela v ljubezni tudi kar nekaj slabih izkušenj. Pred kratkim je v medijih prvič spregovorila o tem, da je v zgodnjih dvajsetih imela tudi fanta, ki jo je čustveno in fizično zlorabljal, nekajkrat pa je bila skoraj prepričana, da jo bo ubil. No, na srečo se to ni zgodilo, a vseeno je izkušnja Amy zaznamovala za vedno, zato partnerje danes izbira bolj previdno, kot jih je nekoč.

T. A.