Amy Winehouse: Blake priznal krivdo

Vir: Nova
25. 2. 2009

Poroka ni bila le najslabša stvar, ki se je zgodila njeni glasbi, bila je tudi najslabša stvar, ki se je zgodila v njenem zasebnem življenju.

Vse bolj padaloča rock zvezdnica Amy Winehouse je namreč končno dobila alibi za uživanje drog, podaril ji ga je pa kar njen mož Blake Fielder Civil, saj je v enem redkih intervjujev priznal, da jo je on navlekel na trde droge. V britanskem opravljivem tedniku News of the World je presenetljivo ponižni Blake Fielder – Civil nase prevzel odgovornost za težave Amy Winehouse in skesano priznal, da je na njen že tako ali tako samouničevalni drogeraški jedilni list vpisal še crack kokain.

»Če bi to rešilo njeno kariero in njeno življenje, bi takoj zaprosil za ločitev,« je dejal Blake Fielder – Civil, potem pa se je med glasbenimi pisci razvnela debata o iskrenosti njegovega početja in o seveda o tem, ali bi ločitev zares lahko rešila Amy Winehouse. »Spoštujem dejstvo, da je Fielder – Civil nase prevzel odgovornost za ženine težave,« je v svoji redni kolumni zapisal Billy Johnson. »To je na vsak način vsakič dobra izhodiščna točka. Toda nekako se ne strinjam z njegovim predlogom, da bi preprosto odkorakal iz zakona. Prepričan sem namreč, da morajo ljudje najprej počistiti nered, ki ga nameravajo zapustiti za seboj, zato bi Blakovo dejanje bilo še toliko večje, če bi Amy stal ob strani do konca njene rehabilitacije, ki bo očitno še dolga in polna nepričakovanih zasukov, kot je nazadnje bila njena reakcija na zdravilo.«

Toda kje je bil Blake Fielder – Civil pred dobrima dvema letoma, ko je Amy Winehouse svet osvojila, in to zelo na hitro in zelo na široko z albumom Back to Black in mega planetarno uspešnico Rehab? Mar ni že predlani čutil in seveda iz prve roke vedel, kako globoko je zabredla njegova žena in kako avtentično prepeva o tem, da si njen očka želi, da se vendarle odpravi na rehabilitacijo, ona pa mu odgovarja »ne, ne, ne«?

Blake je, najverjetneje, pred dvema letoma tudi sam bil globoko pogreznjen v svet mamil in sploh ni dobro vedel niti, kaj se dogaja z njim, kaj šele z njegovo vse bolj pomanjkljivo oblečeno in na vsakem koncertu manj prištevno ženo. »Če je Fielder – Civil vsaj približno pravi moški, bo ostal v zakonu z Amy Winehouse in skupaj z njo poiskal strokovno pomoč za zakonske pare v težavah. Tudi v zakonih, kjer ne kraljujejo droge, se namreč pojavljajo, in to pogosto. Če pa bo začasni izhod iz osebne in zakonske stiske še naprej vztrajno iskal v drogah in v ta mračni svet potiskal tudi veliko bolj nadarjeno Amy, potem je zares bolje, da zbere potrebno dokumentacijo in se iz zakona tudi v resnici pobere,« je še zapisal Johnson mlajši.

Upamo lahko le, da se Amy Winehouse pred 30. rojstnim dnem ne bo pojavila na spisku zgodaj umrlih glasbenih zvezdnikov.