Angelina Jolie bo igrala svojo mamo

Angleina Jolie (foto: Getty Images) Getty Images
Vir: Lea
24. 5. 2013

Po pisanju ameriških medijev se bo igralka Angelina Jolie pojavila v vlogi svoje mame v biografskem filmu o njenem življenju.

Njena mama Marcheline Bertrand je bila stara komaj 56 let, ko je umrla za rakom na jajčnikih, njena smrt pa je Angelino seveda močno prizadela. Mama in hčerka sta imeli od nekdaj poseben odnos, zato bi ji Angie zdaj rada izkazala čast s filmom, ki ga bo produciral njen srčni izbranec Brad Pitt.

Marcheline je bila velika humanitarka in je pomagala afganistanskim beguncem ter obolelim za rakom. Znano je, da danes humanitarne aktivnosti nadaljuje njena slavna hčerka, ki se je – ko je izvedela, da ima velike možnosti, da zboli za rakom na prsih – odločila za dvojno mastektomijo, amputacijo obeh dojk, s katero je pred kratkim presenetila ves svet.

Ker ji grozi tudi nevarnost, da dobi raka na jajčnikih, se je odločila, da si bo dala pred 40. letom starosti odstraniti tudi oba jajčnika. Marcheline je za svojo diagnozo izvedela leta 1999 in ena od njenih poslednjih želja je bila, da bi Angelina enega izmed svojih otrok poimenovala Pax. Šest tednov po smrti mame je igralka posvojila dečka iz Kambodže in mu nadela ime Pax.      

Angelina pa ni edina svetovno znana zvezdnica, ki ji opravili mastektomijo. Katere so še druge, preberite v članku Slavne ženske, ki so jim opravili mastektomijo.