Angelina Jolie in Brad Pitt: Hude obtožbe in pranje umazanega perila v medijih

Angelina Jolie in Brad Pitt: Hude obtožbe in pranje umazanega perila v medijih (foto: Profimedia) Profimedia
10. 8. 2018

Skrbniška bitka med Angelino Jolie in Bradom Pittom postaja vse bolj umazana, zdi pa se, da zakonca nikakor ne varčujeta s svojimi skritimi orožji.

Nedavno je Angelina Jolie obtožila svojega bivšega moža Brada Pitta, da ne plačuje alimentacije za njunih šest otrok, Brad Pitt pa ji je hitro odgovoril, da je plačal celo višji znesek kot bi ga bil po zakonu dolžan plačati, v zadnjem letu in pol je tako plačal več kot devet milijonov evrov.

A Angelina ni popustila, kaj hitro mu je preko svojega odvetnika sporočila, da ni dober oče in da zanemarja svoje očetovske dolžnosti.

V izjavi za US Weekly je njena odvetnica Samantha Bley DeJean dejala, da je po ločitvi Angelina vzela otroke, on pa se je odločil, da bo obdržal hišo v Los Angelesu, ki je v njegovem lastništvu že vse od ločitve od igralke Jennifer Aniston. "Brada smo takrat prosili, da bi pomagal pri stroških za gradnjo novega doma, kjer bi Angelina živela z otroci, a on ji je namesto tega zgolj posodil denar. Angelina je to takrat zelo cenila. A posoja denarja se nikakor ne šteje kot alimentacija in tukaj je prišlo do nesporazuma. Prosila ga je, da bi plačal polovico stroškov za otroke, a on tega ni naredil. Zadnji dve leti je bila tako sama v vsem tem," je dejala odvetnica.

Po pisanju spletnega portala The Richiest je premoženje Angeline Jolie ocenjeno na 160 milijonov dolarjev, premoženje Brada Pitta pa na 260 milijonov dolarjev.

Neimenovani vir je za US Weekly dejal, da se je morala igralka vrniti k snemanju filmov, da bi sploh lahko pokrila vse stroške, ki jih ima z otroci. "Leto dni ni delala, da bi bila lahko z otroci, zdaj pa samo dela in dela, da bi lahko odplačala novo hišo, ker se je Brad odločil ostati v njuni stari družinski hiši," je dejal vir.

A Brad ji ni ostal dolžan, dejal je, da Angelina zgolj manipulira z mediji in jih skuša pridobiti na svojo stran. V dokumentih, ki jih je objavil Daily Mail, njegovi odvetniki trdijo, da Angelina s tem želi le še poslabšati njun spor.

Bradu ob strani stojijo številni prijatelji, ki trdijo, da igralec vsak mesec plača na tisoče dolarjev za terapije, potovanja in telesne stražarje.