Angelina Jolie: Po ločitvi od Brada zbolela za Bellovo paralizo

Angelina Jolie: Po ločitvi od Brada zbolela za Bellovo paralizo (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
9. 8. 2017

Igralka Angelina Jolie na prvi pogled deluje zelo trdna ženska, ki je nič ne spravi iz tira. A očitno le ni tako, saj pravi, da jo je ločitev od soproga Brada Pitta zelo prizadela.

Sama Angelina (42) pravi, da je bilo to izjemno težko obdobje. Tako zelo, da je tudi zbolela. Bilo je pred približno letom dni, ko je razpadel njen zakon z Bradom (53). Saj ne da sta vedno delovala složna, a vseeno si je malo-kdo mislil, da bosta šla res narazen. Poleg zakonske krize naj bi igralka takrat izvedela še, da je zbolela za Bellovo paralizo, ki pripelje do nenadnih slabosti in tudi paralize mišic.

Bellova paraliza je pogostejša, kot bi si lahko mislili. Kaže se s povešenim ustnim kotom, iz katerega uhaja slina, oko se ne zapre popolnoma, prisotne pa so lahko motnje okusa in bolečine v ušesu ali za njim. Gre za posledico poškodbe obraznega živca. V večini primerov se pareza obraznega živca popravi v nekaj tednih brez zdravljenja. Poleg tega ima Angelina težave tudi z visokim krvnim tlakom. "Sprva sem mislila, da imam težave z menopavzo, šele pregled je pokazal, da gre za nekaj drugega," pravi igralka in dodaja, da vedno gleda na svoje otroke in da sebe daje na zadnje mesto. Tudi pri zdravju, zato ni šla takoj k zdravniku. Zdaj je zadovoljna, da vsaj ve, kaj je narobe z njo.

Angelina je prepričana je, da so šle stvari navzdol, medtem ko je sodelovala pri filmu First They Killed My Father. To je dejala v intervjuju za Vanity Fair, ki ga je dala pred kratkim. Vendar podrobnosti ni želela izdati. Pravi, da zato, ker želi zaščititi otroke, ki so zanjo na prvem mestu. Sama se spominja, kako je bila kot deklica zaskrbljena nad svojo mamo, ki je bila tudi igralka. In zdaj ne želi, da bi bili njeni otroci v skrbeh zanjo.

"Raje jokam pod tušem in se skrivam pred njimi. Otroci morajo verjeti, da bo vse v redu in da se bo vse postavilo na svoje mesto, pa čeprav sami v to niti niste najbolj prepričani," pravi Angelina. Dejala je tudi, da se bosta z bivšim soprogom osredotočila le na otroke in na to, da bodo našli pravo pot ter da ne bodo trpeli zaradi tega, ker sta šla narazen.

Skupaj sta bila 12 let, poročila pa sta se leta 2014. Imata šest otrok, tri posvojene in tri biološke. Posvojeni so Maddox (15), Pax (13) in Zahara (11), biološki otroci pa so Shiloh (10) ter osemletna dvojčka Knox in Vivienne. Zadnja je ime dobila po Angelinini mami. Igralka pravi, da bo za nekaj časa vzela premor med snemanji in se bo bolj posvetila materinstvu. Pravi, da želi preživeti več časa z otroki, jim kuhati in se z njimi pogovarjati. "Otroci so mi predlagali, naj grem na tečaj kuhanja ..."

Sandra Bratuša 

Priporočamo