Angelina Jolie upa, da si je z operacijami uspela rešiti življenje

Angelina Jolie upa, da si je z operacijami uspela rešiti življenje (foto: Profimedia) Profimedia
28. 10. 2019

Ameriška igralka Angelina Jolie se nadeja, da si je zaradi opravljenih operacij uspela podaljšati življenje.

Slavna hollywoodska igralka Angelina Jolie se je nedavno za revijo Time iskreno izpovedala, kako so se z rakom dojke borile njena mama, teta in babica in kako upa, da sama ne bo doživela takšne usode.

Angelina je že pred časom naredila pomembno potezo, da bi bilo njeno življenje kar čim manj ogroženo, ko si je preventivno odstranila dojke in jajčnike. "Čutim, da sem s tem postopkom sebi povečala možnosti, da bom živela dlje in videla kako odraščajo moji otroci in morda nekega dne spoznala tudi svoje vnuke," je bila čustvena igralka.

Ameriška igralka je pred časom razkrila, da si je iz strahu pred rakom dala odstraniti jajčnike. Za to se je podobno kot za dvojno mastektomijo odločila, ker je krvni test razkril, da je nosilka redke genske mutacije, zaradi katere je verjetnost raka dojke 87-odstotna, raka na jajčnikih pa 50-odstotna.

"Upam, da bom po tem postopku živela dlje in da bom lahko dlje ob svojih otrocih. Že več kot desetletje živim brez svoje mame, ki je spoznala samo nekaj svojih vnukov in to v času, ko je bila že preveč bolna, da bi se lahko igrala z njimi. Vem, da bi bili njeni vnuki veliko bogatejši, če bi jo lahko bolje spoznali in uživali v njeni ljubezni. Moja mati se je z rakom borila več kot deset let, uspela je dopolniti 50 let, moja babica pa je umrla, ko je imela nekaj več kot 40 let. Močno upam, da bo meni naklonjeno živeti dlje," je zaključila Angelina.