Angelina Jolie že dve leti mati samohranilka

Igralka pravi, da je biti mama 
njena najljubša vloga. (foto: Profimedia Profimedia, Temp Rex Features) Profimedia Profimedia, Temp Rex Features
Vir: Nova
23. 4. 2019

Res se sliši malce nenavadno, ko rečemo, da je Angelina Jolie mati samohranilka, a to je že dve leti, odkar sta se z Bradom Pittom razšla.

Leta 2016 se je namreč končala ena od bolj razvpitih ljubezenskih zgodb, tista med igralcema Bradom Pittom in Angelino Jolie. Od takrat za otroke skrbi sama, teh pa ni malo, saj sta bila z Bradom starša kar šestim nadobudnežem. Maddox (17), Pax (15) in Zahara (14) so posvojeni, Angelina pa je pozneje rodila hčerko Shiloh (12) ter danes desetletna dvojčka Knoxa in Vivienne. Očitno pa ji situacija, v kateri se je znašla, ni pretežka.

Preživljanje časa z otroki ji je v veliko veselje in vedno je polna idej, kako zapolniti dan. Res pa je, da je bila ločitev od Brada kar burna in mu je nekaj časa preprečevala stike z otroki. Zdaj sta se dogovorila in tudi sama je bolj mirna. Z otroki Angelina živi v Los Angelsu, njihov dom pa ima tisoč kvadratnih metrov, vreden pa je kar 25 milijonov dolarjev. Svojim otrokom sicer veliko popušča, le ko gre za šolo, je zelo zahtevna.

Družina veliko potuje in s tem, kako Angelina vzgaja svoje otroke, je zadovoljen tudi njen oče, igralec Jon Voight (80), s katerim pa ni bila vedno v dobrih odnosih. “Lepo je videti, ko tvoja hči z ljubeznijo skrbi za svoje otroke. Včasih se ljudje premalo zavedamo, da nimamo časa na pretek in da moramo več časa preživeti z njimi.”

“Svoje otroke podpiram v vsem, kar počnejo in kar bodo počeli,” pravi Angelina in dodaja, da se učijo tujih jezikov. “Vprašala sem jih, katere jezike bi še radi znali. Shiloh se tako uči kmersko, Pax vietnamski, Maddox hoče znati nemško in rusko, Zahara pa francosko. No, Vivienne pa se je odločila za arabščino.” Zanimivo je, da se vsi otroci šolajo doma, saj je Angelina zanje najela profesorje.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografiji: Profimedia