Angleška monarhija v korak s časom- obeta se prva gejevska poroka!

Angleška monarhija v korak s časom- obeta se prva gejevska poroka! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
5. 7. 2018

Časi se očitno res spreminjajo in tudi angleški dvor postaja vse bolj napreden. V družini se namreč obeta prva gejevska poroka.

Po tem, ko smo dočakali poroko leta, ko sta se vzela princ Harry (33 let) in njegova izbranka Meghan Markle (36 let), in po tem, ko sta datum svoje poroke določila princesa Eugenie (28 let) in njen izbranec Jack Brooksbank, se na dvoru obeta še ena poroka. Ta pa za angleški dvor res pomeni prelomnico. Poročil se bo namreč lord Ivar Mountbatten (55 let), in sicer z dolgoletnim partnerjem Jamesom Coyleom. In da to še ni vse, Ivarja bo do oltarja popeljala kar bivša soproga Penny, s katero ima tri hčerke: Ello, Alexandro in Louise.

Lord Ivar je sin markiza Milforda Havena III. in je sorodnik kraljice Elizabete II., ki tudi nosi priimek Mountbatten. Ker je poroka v Veliki Britaniji zbudila ogromno zanimanja, se je Ivar Mountbatten odločil dati intervju za britanski časopis Daily Mail. "Resnično sem si želel poroke, še zlasti zaradi Jamesa, ki še ni bil poročen. Zame poroka sama po sebi namreč ni nujno potrebna za srečo," je dejal Ivar in dodal, da je sam že bil poročen. "V zakonu sem dobil tri prekrasne hčerke. James pa ni imel tako stabilnega življenja, in zato mu želim to pokloniti. Ko sem starejši hčerki omenil, da se nameravam poročiti, mi je rekla, naj to storim, da to ni več nič škandaloznega, kot je bilo včasih."

Angleška monarhija v korak s časom

Na poroko bodo povabljeni le najbližji sorodniki in prijatelji. Ivar se je prvič poročil pred 24 leti in še danes trdi, da je bil to njegov najlepši dan v življenju in da bo svojo nekdanjo soprogo ter mater svojih otrok imel rad do konca svojega življenja. To, da je gej, je Ivar razkril septembra 2016. Povedal je tudi, da je v zvezi z Jamesom, ki ga je spoznal v zimskošportnem središču Verbier. Ivar se ženo zapustil septembra 2010, novembra 2011 pa sta se tudi uradno ločila. Nekdanja zakonca sta ostala v dobrih odnosih. Tudi hčerke so sprejele očetovo spolno usmerjenost in zaradi tega niso nikoli delale drame.

Foto: Profimedia

Priporočamo