Bridgerton: Angleška serija, ki je začarala gledalke

Nekateri namigujejo, da naj bi bila igralca zasebno par. Tudi 
če sta, to odlično skrivata. (foto: Foto: Ruba) Foto: Ruba
Vir: Story
28. 2. 2021

Lahkotna zgodovinska drama Bridgertone je imela vse pogoje za uspeh in ga tudi dosegla. Romantika, seks, razkošni kostumi ... Sploh ni pomembno, da je vse pomaknjeno v 19. stoletje. Ljubezenske peripetije so vedno aktualne.

Ameriška vodilna svetovna internetna storitev Netflix, ki ponuja TV-serije, dokumentarne filme in igrane filme v najrazličnejših žanrih in jezikih, nam je ob koncu preteklega leta predstavila novo televizijsko serijo Bridgerton, ki temelji na seriji romanov izpod peresa Julie Quinn. Napisala je osem romanov – osem zgodb o osmih otrocih pokojnega vikonta Bridgertona.

Phoebe

Časovno je zgodba postavljena med leti 1813 in 1827 v Londonu, se pravi v zgodnje obdobje 19. stoletja. To je bilo kot nekakšno eksotično obdobje v britanski zgodovini, ki se je začelo leta 1811, ko je George IV. postal regent (to bi nekako prevedli vršilec dolžnosti vladarja) Združenega kraljestva. To obdobje bi lahko opisali tudi kot izjemno razkošno. Vse se je vrtelo okoli umetnosti, razkošnosti in gracioznosti.

Naše oko pa sta seveda ujela mlada nadobudna igralca Regé-Jean Page in Phoebe Dynevor. V seriji Regé-Jean igra eno izmed glavnih vlog, in sicer Simona Basseta, vojvodo Hastings, najbolj zaželenega samca v Londonu. Zgodba se zaplete, ko se romantično speča z najstarejšo od hčerk Bridgerton, Daphne, ki jo v seriji upodobila Phoebe Dynevor.

Tako kot Simon in Daphne sta morala Phoebe in Regé-Jean najti medsebojno kemijo, da bi lahko resnično prikazala epsko romanco svojih likov. Za oddajo Dobro jutro Amerika sta razkrila, da sta se povezala predvsem skozi plesne vaje. Kadarkoli sta imela čas, tudi med konci tedna, sta vadila plese, ki sta jih potem morala odplesati na snemanju.

"To je čudovit način, da nekoga spoznaš," pravi Phoebe. In v seriji prav ples igra veliko vlogo - kakor tudi seks. Njuna zgodba se plete okoli tega, da sta sklenila neke vrste zavezništvo. Pretvarjala sta se namreč, da sta par. Simonu bi to pripomoglo, da se otrese nadležnih žensk, ki so se smukale okoli njega, Daphne pa bi za snubce postala bolj zanimiva. No, nista pa pomislila na to, da se bosta skozi to pretvarjanje zaljubila drug v drugega. Serija je premiero doživela za božič in takoj obnorela igralce. Nastala je pod produkcijskim okriljem Shonde Rhimes, sicer avtorice nekaterih največjih TV-uspešnic zadnjega časa, kot so recimo Talenti v belem in Škandal.

Phoebe Dynevor se je rodila leta 1995 v Angliji, njena družina je že od nekdaj poznana v šovbiznisu. Njen oče Tim Dynevor je scenarist, njena mama pa igralka Sally Dynevor, ki je splošno znana po svoji dolgoletni vlogi Sally Webster v seriji Na ulici Coronation. Ima mlajšega brata Samuela in mlajšo sestro Harriet. Leta 2009 je pri svojih rosnih 14 letih zaigrala v seriji Waterloo Roads, pozneje pa še v številnih britanskih serijah. Prvič je šla čez lužo leta 2016, kjer je zaigrala v ameriški seriji Snatch. Čeprav v filmskem svetu deluje že nekaj let, Dynevorjeva pravi, da je Bridgerton zagotovo največja senzacija in da je vloga Daphne Bridgerton tista, po kateri jo bodo ljudje prepoznali.

Njen soigralec, Regé-Jean Page, je veliko bolj skrivnosten glede svojega zasebnega življenja. Rodil se je leta 1988 v Londonu, otroštvo pa je preživel v državi Zimbabve, saj njegova mama prihaja prav od tam. Po poklicu je medicinska sestra, oče pa je angleški pridigar. Ko je bil Page star 14 let, so se z družino vrnili v Anglijo.

Rege-Jean

Najprej se je vpisal na univerzo, smer zvočni tehnik, ampak je bila njegova ljubezen do gledališča večja. Igral je v britanskem nacionalnem mladinskem gledališču, pozneje pa se je vpisal na priznano gledališko šolo, kjer je leta 2013 diplomiral.

Njegovi starši radi poudarijo, da je njun sin poln raznih talentov – od petja, plesa, glasbe in komedije. Njegova prva velika vloga je bila leta 2016 v ameriški seriji Roots, ki je bila predelava serije iz leta 1976. V njej je igral vlogo temnopoltega Chicken Georgea. Z glavno vlogo v seriji je Page na lepem postal tudi eden od vidnejših kandidatov za naslednika Daniela Craiga (52) v vlogi Jamesa Bonda. Marsikatero zanima, ali je lepi igralec samski? Ni znano, da bi imel dekle, zagotovo pa je znano, da ni poročen.

Napisala Maja Drnovšek // Fotografije: Profimedia

Nova Story že v prodaji

Story