Angleški dvor zaradi zaroke spet v središču pozornosti

Angleški dvor zaradi zaroke spet v središču pozornosti (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
10. 12. 2017

Končno je prišel težko pričakovani dan: priljubljeni britanski princ Harry je zaprosil svojo izvoljenko Meghan Markle.

Prišel je dan, ko se je tudi divji deček britanske kraljeve družine, 33-letni princ Harry, umiril. Sicer je imel že nekaj resnih zvez, a so se vse končale bolj žalostno. Princ se je nato raje posvetil zabavam, vmes pa je imel le tu pa tam kakšno ljubezensko avanturo. Potem pa je prišla ona: lepa, šarmantna temnolaska in še igralka, 34-letna Meghan Markle. Srečala sta se pred dvema letoma v Torontu, ko je Harry predstavljal športne igre Invictus. Harry je bil samski, saj je s prejšnjim dekletom Cressido Bonas prekinil na začetku leta 2014. Zaroka se je zgodila že na začetku novembra v Londonu, uradno obvestilo pa so iz kraljeve palače poslali šele 27. novembra.

Prav tako so sporočili, da bo poroka spomladi leta 2018, natančnega datuma pa še niso povedali in ga bodo objavili nekoliko pozneje. Največ se je ugibalo o tem, ali bo kraljica Elizabeta II. sploh sprejela vnukovo izbranko, ki je nekoč že bila poročena in je poleg vsega še Američanka. A na veliko zadovoljstvo vseh sta tako kraljica kot njen soprog princ Philip dala izjavo, v kateri je zapisano, da sta vesela, ker se je princ Harry zaročil, in da mu skupaj z izbranko želita vso srečo tega sveta.

Ker je Harry zelo olikan mlad moški, ki veliko da na tradicijo in je poleg vsega še princ, je storil vse po predpisih. Tako je najprej za roko svoje izvoljenke prosil njene starše. Menda naj bi zaročni prstan princ dal izdelati iz nakita pokojne mame, princese Diane. Ker je bila Meghan v preteklosti že poročena, se par ne bo mogel poročiti v westminstrski opatiji, niti v Katedrali svetega Pavla. Tam se ne bosta mogla poročiti niti zato, ker je Meghan katoličanka. Tako da se zdaj pojavljajo ugibanja, da bosta usodni da dahnila v westminstrski kapeli, kjer se je poročil tudi Harryjev oče, princ Charles, ko je leta 2005 stopil pred oltar s Camillo Parker-Bowles. Bo pa s to poroko Harry prekršil kraljeva pravila, saj bi morali od zaroke do poroke miniti dve leti. To je sicer bolj pravilo kot obveza, pa vendarle.

Njegov starejši brat, princ William, je to upošteval, verjetno tudi zato, ker ima več obveznosti do monarhije, saj bo ne nazadnje nekoč kralj Velike Britanije. Nekateri namigujejo tudi, da je Harry pohitel zato, ker si želi, da bi bil na poroki tudi njegov dedek, 96-letni princ Philip, s katerim sta si zelo blizu. Philip se je namreč letos umaknil iz javnega življenja, saj je malce bolj krhkega zdravja.

Zaroka na angleškem dvoru

Zaradi poroke bo morala Meghan Markle svoj življenjski slog seveda spremeniti. Do zdaj je bila igralka in blogerka, zvezdnica serije Nepremagljivi dvojec (Suits), a se bo morala po poroki posvetiti le dobrodelnim obveznostim. Na srečo to zanjo ne bo večja težava, ker je bila že do zdaj dejavna na tem področju. Svoj blog je že ugasnila, naj verjetneje pa se bo umaknila tudi z malih ekranov.

Par bo živel v Kensingtonski palači oziroma v hiši, ki jo imenujejo Nottingham Cottage. To je bil tudi prvi dom Harryjevega brata, princa Williama, preden sta s Kate dobila prvega otroka. Harry tam že živi, kadar pa pride Meghan k njemu iz Toronta, je seveda z njim. Pričakuje pa se, da se bo v kratkem za stalno preselila k njemu. Do zdaj Meghan ni bila upravičena do varovanja kot preostali člani kraljeve družine, z zaroko pa se je to spremenilo. Najverjetneje jo bodo varovali uslužbenci Scotland Yarda, tako kot je bilo to v primeru Kate Middleton. Do takrat je namreč William sam plačeval varnostnike, ki so jo spremljali na vsakem koraku.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story49/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 49/2017

Story 49/2017, od 30. 11. 2017