Anna Chlumsky: Moja punca se vrača

Vir: Lea
5. 8. 2009

Z vlogo v filmu Moja punca je Anna Chlumsky lomila srca gledalcev, potem pa je neizprosna filmska industrija zlomila njeno srce. Zdaj se Anna na srečo vrača na velika platna.

Kot Vada Sultenfuss je Anna Chlumsky v začetku 90. let prejšnjega stoletja navdušila vse, ki so si ogledali film Moja punca. Sledilo je nekaj bolj ali manj uspešnih produkcij, potem pa se o nekdanji otroški zvezdnici ni več govorilo.

Kot najstnica je sicer še poskušala uspeti v filmski industriji, a se ji preprosto ni posrečilo, da bi si zagotovila kakšno pametno vlogo.

Poslušala nasvet pevke

In tako je – bolj nehote kot hote – sledil študij mednarodnih ved na univerzi v Chicagu. “Nisem hotela potoniti še globlje, kot sem že tako ali tako bila,” je povedala pred kratkim, ko se je ozrla na svojo preteklost, in dodala: “Zato sem se v drugem letniku študija odločila, da bom opustila igralstvo in pogledala, kaj mi lahko življenje še ponudi.”

Življenje ji je ponudilo službo kritičarke restavracij. “Sedeli smo v majhnem prostoru brez oken, klicali restavracije in v 15-minutnem pogovoru z lastniki izpolnjevali vprašalnik,” se Anna spominja precej brezupnega obdobja v svojem življenju.

Na pravo pot naj bi jo usmerila pevka Roberta Flack. Spoznali sta se povsem naključno v nekem kozmetičnem salonu, v katerem skrbijo za nohte. Roberta je takoj prepoznala Anno in jo vprašala, kaj počne v zadnjem času. Ko ji je odgovorila, da je zapustila svet šovbiznisa, je pevka le odkimala in rekla: “To moraš početi naprej. Nujno moraš še naprej opravljati igralski poklic!”

Prek serij do filmov

Rečeno, storjeno. Anna je začela vneto obiskovati igralske tečaje in postopoma je našla pot nazaj. Leta 2007 je dobila gostujoči vlogi v priljubljenih televizijskih serijah Zakon in red ter 30 Rock, dodatno pa je igrala še v gledališki predstavi In the Loop.

To predstavo so pozneje spremenili celo v film, ki ga ravno v tem času predvajajo v ameriških kinih. Že oktobra letos pa jo bomo lahko v družbi Alexis Bledel, zvezdnice serije Midve z mamo, občudovali v romantični komediji The Good Guy.

“Tudi ko imam najhujše dneve, sem zdaj brez dvoma bolj srečna, da sem igralka, kot pa da bi bila karkoli drugega,” navdušeno pravi srečno poročena 28-letnica. In ob tako veliki meri navdušenja se lahko že zdaj veselimo, da bomo Anno Chlumsky kmalu spet videli na velikih platnih …