Razkrivamo nekoč razkošni dom Annie Leibovitz

14. 9. 2014 | Vir: Lea
Deli

V New Yorku, natančneje v četrti Greenwich Village, je prekrasna hiša, sestavljena iz treh manjših, ki je bila nekoč razkošno domovanje slavne ameriške fotografinje Annie Leibovitz.

A ker se je že pred leti fotografinja znašla v finančnih težavah, je pač morala hišo prodati. Kupec, ki je hotel ostati anonimen, je za nepremičnino, ki se ponaša z več kot 1000 kvadratnimi metri bivalne površine, kupil za neverjetnih 28 milijonov dolarjev.

Hiša ima še poseben čar, saj je v njej fotografinja dolga leta živela, delala, sprejemala prijatelje in prirejala zabave.

Poleg dveh hiš za goste ima vsega skupaj 16 sob in 13 kaminov ter zasebno dvorišče. S prodajo se je izkopala iz velikih dolgov, ki so se čez leta nabrali in so jo skorajda pahnili v revščino.

Do nezavidljivega finančnega stanja je prišla zaradi njene želje po idealnem življenju, ko je naredila nekaj nespametnih finančnih vložkov.

Iz težav se je hotela izkopati s pomočjo finančne družbe Art Capital Group, ki ji je posodila 15,5 milijona dolarjev. S tem posojilom naj bi odplačala hipoteke nad hišami, ki jih je podedovala po partnerici Susan Sontag.