Antonio Banderas: Lahko je Zorro ali pa Picasso

Antonio Banderas: Lahko je Zorro ali pa Picasso (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
29. 9. 2017

Za emmyja in zlati globus nominirani igralec Antonio Banderas bo v drugi sezoni serije Genij na National Geographicu igral Pabla Picassa.

National Geographic se na letošnjo podelitev nagrad emmy odpravlja z desetimi nominacijami za prvo sezono Genija, za vlogo Pabla Picassa v drugi sezoni serije pa so izbrali španskega igralca Antonia Banderasa, ki je med drugim igral v filmih Evita, Zorro in El Mariachi. Spoznali bomo življenje in delo španskega slikarja, enega najvplivnejših in najbolj cenjenih umetnikov 20. stoletja. Premiera nove sezone bo leta 2018. "Že davno me je očarala življenjska zgodba Pabla Picassa. Tega moškega, ki prihaja iz mojega rojstnega kraja, Malage, izjemno spoštujem," je rekel Banderas. "Navdušen sem, da sodelujem z National Geographicom, Brianom, Ronom, Kenom in drugimi iz ekipe Genija, saj bomo povedali avtentično zgodbo o enem od najinovativnejših slikarjev na svetu," zaključi Antonio.

Prvo sezono serije Genij, v kateri je Geoffrey Rush (Kraljevi govor, Pirati s Karibov) upodobil Einsteina, so pred kratkim nominirali za deset emmyjev, med drugim za najboljšo serijo, najboljšega glavnega igralca v seriji ali filmu in najboljšega režiserja serije. Postala je najboljša nova serija kanala, ki si jo je po vsem svetu ogledalo več kot 45 milijonov gledalcev. Zdaj se bo temu rekordu ob bok postavila še serija o Picassu. Spremljali bomo njegovo strastno naravo in neusahljivo željo po ustvarjanju. Prav tako kot osrednji lik prve sezone serije Genij, Albert Einstein, si je tudi Picasso predstavljal svet in ga interpretiral povsem drugače in zunaj običajnih okvirov. Nenehno je odkrival nove načine našega dojemanja umetnosti in ustvarjalnosti. Plodovit umetnik je ustvaril več kot 50 tisoč umetniških del.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story39/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 39/2017

Story 39/2017, od 21. 09. 2017