Armie Hamer se je zaradi igralstva izpisal iz srednje šole

Armie Hamer se je zaradi igralstva izpisal iz srednje šole (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
27. 12. 2017

Armie Hammer je iz dečka, ki je v družbi konjev odraščal na Kajmanskih otokih, zrasel v moškega, ki si ga želijo največje filmske produkcijske hiše Hollywooda. Ne le zaradi očarljivega videza, temveč tudi nespornega talenta, poleg tega pa ima tudi plemenite korenine - je namreč prapravnuk naftnega tajkuna Armanda Hammerja ter legendarne ruske igralke in pevke Olge Vadine.

Njegov priimek je viden na številnih losangeleških stavbah. Če smo bolj natančni, na Beverly Hillsu je ogromno golf igrišče, ki se imenuje Armand Hammer Golf Course. "Moj dedek jim je pred desetletji doniral ogromno denarja in tako je ostalo ime," pojasni. Po odgovor, zakaj je tako in kako je iz kajmanskega paradiža zakorakal v filmsko industrijo, se moramo vrniti v njegovo otroštvo. "Ni bilo grozno. Ne morem ga primerjati z ničimer, vendar ga tudi nisem ravno sovražil," opisuje svojo mladost v domačem kraju. Rodil se je v igralski meki, Los Angelesu, mami Dru Ann Mobley, nekdanji bančni uslužbenki, in očetu Michaelu Armandu, ki se je ukvarjal z več posli. Armie se spominja, da na Karibih nikoli ni plačeval davkov in da se je ravno zaradi tega z družino preselil v Ameriko. Med drugim je imel televizijsko produkcijsko hišo. Njegov omenjeni praded, Armand, je imel judovske ter rusko-ukrajinske prednike, ki so davnega leta prišli v obljubljeno deželo. Težko bi rekli, da je nekdo odraščal v bolj zavarovanem in privilegiranem mehurčku kot Hammer. "Ne morem reči, da so vsi odraščali tako kot jaz. Živeli smo v prečudovitih krajih. Imeli smo lepe stvari, igrače. Vozili smo se z dobrimi avtomobili, a mi je hkrati mama vedno, ko sem med vožnjo odprl okno avtomobila, očitala, da porabljam klimo," pripoveduje. Armie ni bil tipičen otrok. Ni igral video igric ali gledal televizije. Prišel je iz šole, šolsko torbo vrgel v kot svoje sobe in se odpravil na pohod v naravo.

Zaradi igralstva se je izpisal iz srednje šole

"Nikoli nisem bral fantazijskih pravljic. Nisem bil takšen otrok. Bil sem preveč zaposlen s tem, kaj se je dogajalo zunaj," v smehu priznava. A življenje na Karibih ga je naučilo pomembne življenjske lekcije: "Ne skrivajte se za anonimnostjo. Biti morate prijazni do vseh, sicer se vas obdrži slab sloves." Tam se je tudi prvič srečal z rasno raznovrstnostjo in se seznanil s tako očitno drugačnim 'belim' načinom življenja. "Večina tamkajšnjega prebivalstva je večkulturna in rasno drugačna. Vedno so me označili za tistega belega fanta." Armieja je z bratom Viktorjem v Los Angeles prinesla šele želja po študiju. Vpisal se je na tamkajšnjo baptistično srednjo šolo, a jo kmalu obesil na klin. Domačim je naznanil, da se bo raje kot študijskim zvezkom posvetil uresničevanju sanj postati igralec. O tem, kako so starši sprejeli tako drastičen korak, je spregovoril šele pred kratkim. "Ko sem se izpisal iz srednje šole, so se mi nekako odrekli. Za moje dobro, menda. Vendar to ne pomeni, da me zdaj ne podpirajo. Zdaj so zelo ponosni na vsa moja dela," iskreno pove. Po tem, ko je navdušil v mnogo televizijskih serijah, tudi najstniški seriji Opravljivka (Gossip Girl) ter humoristični nadaljevanki Razočarane gospodinje in pozneje s sicer ne tako opaženimi filmskimi vlogami, je končno le prišel njegov čas. Z dvojno vlogo (igral je postavna veslaška dvojčka Winklevoss) v filmu Socialno omrežje se je leta 2010 predstavil svetu: olikana karakterja sta mu bila izredno blizu. "Kadar sem šel iz hiše in moji lasje niso bili urejeni do popolnosti, sta mi starša rekla, naj se očedim. Češ da predstavljam ugled družine," pojasni.

Zaradi igralstva se je izpisal iz srednje šole

Leto pozneje je uspeh potrdil z upodobitvijo Clyda Tolsona v filmu J. Edgar, dve leti zatem pa je očaral z vlogo v pustolovskem prvencu The Lone Ranger in posodil svoj glas za risanko Avtomobili. Leta 2015 pa je nastopil kot ruski agent v filmu The Man from U.N.C.L.E., ki ga je režiral Madonnin nekdanji soprog Guy Richie. Naposled pa se je izkazalo, da je bilo šele leto 2017 zanj idila v pravem pomenu besede: "Počutim se srečno. Dobil sem priložnost ustvarjati s talentiranimi ljudmi in se učiti od njih, zaradi česar pravzaprav vztrajam v tem, kar počnem. Če lahko delam z najboljšim režiserjem, kar jih je, bom to tudi izkoristil." Trenutno ga gledamo v filmu Call me by your Name, ki nas ponese v italijansko vilo iz 17. stoletja. Igra Oliverja, ameriškega akademika v zgodnjih dvajsetih, ki se zaplete s 17-letnim sinom svojega profesorja. Kakorkoli že, Armie pravi, da je bila prednost njegovega otroštva in odraščanja to, da se je družil s konji. Odraščal je na njihovem hrbtu, še najraje je imel dolge ježe skozi prostrane pokrajine. Tudi orožje mu je blizu. Rad strelja, seveda na poligonih in v družbi profesionalcev. Rad ima umetnost. Le malokdo ve, da ima v lasti portret Mihaila Gorbačova, nekdanjega sovjetskega politika, ki ga je ta osebno dal Armiejevi družini. Navsezadnje pa so mu v življenju zelo pomembna verska prepričanja, kar je priznal že pred kakšnim desetletjem: "Imam svoje duhovno življenje, ki ga izredno cenim."

Besedilo: Neja Drozg // Fotografije: Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story51/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 51/2017

Story 51/2017, od 14. 12. 2017