Arnold Schwarzenegger je v Ameriko odšel z 20 dolarji v žepu

Arnold Schwarzenegger je v Ameriko odšel z 20 dolarji v žepu (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
13. 11. 2018

Ena največjih hollywoodskih zvezd Arnold Schwarzenegger je v Ameriko prišel le z 20 dolarji v žepu. 

Njegovi začetki niso bili enostavni. Danes zvezdnik, ki ga poznajo po vsem svetu, je imel zelo težko otroštvo, saj ga je njegov oče Gustav dostikrat tepel in maltretiral. “Vlekel me je za lase in tepel s pasom,” danes pravi Arnold in dodaja, da je takrat, ko je bil mlad, bilo pač tako. “Veliko otrok so takrat zlomili starši, to je bila nemško-avstrijska mentaliteta,” je izjavil v intervjuju za časopis Fortune.

Arnold je izdal svojo avtobiografijo z naslovom Total Recall: My Unbelievably True Life Story, v kateri jasno piše, da je bila zagotovo očetova strogost njegova največja motivacija v življenju, zaradi katere je pozneje doživel tak uspeh. “Vsakič, ko me je pretepel, sem si rekel, to ne bo trajalo dolgo, saj se bom odselil. Želim si biti bogat in nekdo, ki ga bodo ljudje cenili.” Očitno se je res dobro motiviral, saj mu je vse to na koncu uspelo.Ko je bil star 15 let, se je začel ukvarjati z bodibildingom, ko pa je imel 20 let, je že postal Mister Universe. V lasti ima največje število zmag na najpomembnejših tekmovanjih bodibildinga v celotni zgodovini, kar 14. Pri svojih 21 letih se je odpravil v Ameriko, v žepu pa je imel le 20 dolarjev in takrat se je začela njegova trnova pot do uspeha. Čez dan je delal na gradbišču, ponoči pa je treniral. Vseskozi pa si je želel, da bi igral v filmih. A pravi, da je težko dobival vloge, ker je imel predolg priimek, preveč natrenirano telo in smešen naglas.

“Začeti filmsko kariero je bilo vse prej kot enostavno. Na začetku so mi vsi menedžerji, agenti in vodje studiev govorili, da nikoli ne bom dobil glavne vloge. Dejali so, da sem videti kot stvor. Poleg tega se jim je zdel moj naglas strašljiv,” se danes svojih začetkov spominja igralec. A mu je vseeno uspelo. Ko je leta 1982 dobil vlogo Conana, se je končno prebil v svet filma.

Sicer je pozneje minilo še nekaj let, da je dobil glavno vlogo v kultnem filmu Terminator. Film je postal pravi hit, Schwarzenegger pa je dobil status ikone akcijskih filmov. Ko se je leta 2003 poslovil od igralske kariere, mu je uspel še en veliki met, saj je bil vse do leta 2011 guverner Kalifornije.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri