Arnold Schwarzenegger: Vsi na kolo za zdravo telo

Arnold Schwarzenegger: Vsi na kolo za zdravo telo (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
6. 4. 2011

Hollywoodski zvezdnik in bivši kalifornijski guverner se je srečal z londonskim županom Borisom Johnsonom. Pomembne pogovore sta opravila kar med vožnjo s kolesi po londonskem parku, po kateri je Arnold delil avtograme.

Poleg tega da sta za to srečanje preizkusila kolesa, izdelana iz recikliranih materialov, je bila tema njunega pogovora, kako zmanjšati izpust škodljivih plinov v ozračje in kako ter s katerimi sredstvi razvijati trg prevoznih sredstev z nizko ali nično emisijo škodljivih snovi za okolje. Prav s svojo vožnjo s kolesom sta hotela biti zgled drugim.

Poleg tega je znano, da vožnja s kolesom topi maščobne obloge in pospešuje prebavo. Kalorije se po nekaj dneh že začnejo hitreje topiti, na kolesu se izboljša občutek za ravnotežje in koordinacijo, ta rekreacija pa zmanjšuje tudi tveganje pred koronarnimi srčnimi obolenji, krepi srce, žile in pljuča ter definira mišice na stegnih, mečih in hrbtu. Zanimivo je tudi, da užitek in zadovoljstvo, ki nastajata med vožnjo s kolesom, zmanjšujeta stres, tesnobo in depresijo, zdravniki pa so ugotovili, da vožnja s kolesom dobro dene pacientom, obolelim za rakom, in diabetikom. Ne nazadnje pa kolesarjenje nima prav nobenih škodljivih učinkov na naravo in okolje.

Priporočamo