Astronomski zaslužki manekenk

24. 10. 2012

Koliko zaslužijo trenutno najbolj uspešne manekenke?

Alessandra Ambrosio - 6,6 milijona dolarjev

Lepotica je večino te 'vsotice' dobila s pogodbami z Victoria's Secret in z brazilskima znamkama Colcci in Vivara. Maja letos je povila drugega otroka, dečka, ki mu je nadela ime Noah. Letos je na šestem mestu 'nadomestila' Dario Werbowy, ki je izginila z lestvice.


Natalja Vodjanova - 8,6 milijona dolarjev

Ruski model ima podpisani dobičkonosni pogodbi za oglaševanje dišav Guerlain in Calvin Klein. Natalja je ustanoviteljica sklada Naked Heart Foundation, ki vlaga v medicinsko nego in izobraževanje otrok v Rusiji. Od lani  se je z devetega mesta po zaslužku povzpela na tretje.

Vodjanov


Adriana Lima - 7,3 milijona dolarjev

Brazilka, ki ljubi srbskega košarkarja Marka Jarića, si večino prihodkov ustvari z delom v vlogi 'angelčka' modne znamke Victoria's Secret, v kateri se je znašla leta 2000.

Lima


Gisele Bündchen - 45 milijonov dolarjev

Za svoje milijončke se lahko zahvali pogodbam z znamkami Pantene, Esprit in Versace, ima pa tudi svojo linijo japonk in sandal Ipanema. Gisele in Tom Bradey, športnik ameriškega nogometa, sta bila lani razglašena za najbolje plačani zvezdniški par na svetu.

Gisele


Miranda Kerr - 4 milijone dolarjev

Avstralka, ki je poročena z igralcem Orlandom Bloomom, se je letos prvič znašla na Forbesovi lestvici najbolje plačanih lepotic. Z znamko Victoria's Secret ima podpisano donosno pogodbo, dela pa tudi za podjetje Reebok in druge modne znamke. Ima tudi lastno linijo organske nege za kožo, ki jo je poimenovala Kora Organics.

Kerr


Kate Moss - 9,3 milijona dolarjev

Na trg je izstrelila nekaj svojih parfumov, ki ji še vedno prinašajo dobiček. Čeprav je letos dopolnila 38 let, je še vedno eden izmed najbolj iskanih modelov v modnem svetu.

Moss