Avicii mesec dni po smrti še vedno ni bil pokopan

23. 5. 2018
Deli
Avicii mesec dni po smrti še vedno ni bil pokopan (foto: Profimedia)
Profimedia

Švedski glasbenik Avicii še ni bil pokopan, pogreb pa bo potekal v ožjem družinskem krogu, brez medijev in daleč od oči javnosti.

Znani švedski didžej Avicii je umrl star komaj 28 let. Glasbenika s pravim imenom Tim Bergling so mrtvega našli v omanski prestolnici Maskat, kasneje pa so svetovni mediji namigovali, da naj bi Avicii storil samomor.

Mesec dni po njegovi smrti se številni oboževalci sprašujejo, kdaj bo zadnje slovo slavnega glasbenika. Družina je zdaj sporočila, da bo pogreb v ožjem družinskem krogu in zaprt za javnost.

"V zadnjih tednih smo dobili veliko vprašanj o tem, kdaj bo Timov pogreb. Želeli bi vas obvestiti, da bo na pogrebu zgolj Timova družina in najbolj tesni prijatelji. Medije in novinarje prosimo, da spoštujejo našo odločitev," je v sporočilu zapisala družina.

Družina švedskega didžeja Aviciija je pred časom sporočila, da glasbenik "ni mogel več naprej" in da "je želel mir". Nekateri mediji so poročali, da je družina tako potrdila njegov samomor, česar pa njegova tiskovna predstavnica za francosko tiskovno agencijo AFP ni želela potrditi.

"Resnično se je boril s premišljevanjem o pomenu življenja in sreče," je v prvem odzivu na smrt glasbenika s pravim imenom Tim Bergling, ki so ga mrtvega našli v omanski prestolnici Maskat, zapisala njegova družina. "Ni mogel več naprej. Želel je poiskati mir," so takrat pojasnili po navedbah AFP.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan