Na Hrvaškem prava evforija, vse skupaj pa je zakuhal pevec Baby Lasagna (in tu je razlog)

7. 5. 2024
Deli
Na Hrvaškem prava evforija, vse skupaj pa je zakuhal pevec Baby Lasagna (in tu je razlog) (foto: Profimedia)
Profimedia

Danes se bo na prvem predizboru za pesem Evrovizije predstavilo 15 držav, med njimi tudi Slovenija.

Tekmovanje za izbor pesmi Evrovizije ima tudi pri nas veliko privržencev, ki se že veselijo nastopov svojih favoritov. Slovenijo na Švedskem letos zastopa pevka Raiven, za katero bomo navijali na vso moč, na stavnicah pa je vodilno mesto v enem trenutku prevzel hrvaški pevec Baby Lasagna (s pravim imenom Marko Purišić, ki prihaja iz Umaga.

S tem je v sosednji Hrvaški povzročil pravo evforijo in številni veselo poplesavajo na ritme njegove uspešnice z nevsakdanjim naslovom Rim Tim Tagi Dim. Seveda se številni oboževalci že veselijo njegovega nastopa in komaj čakajo, da vidijo, ali se bodo napovedi s stavnic uresničile.

Tokrat se je namreč prvič zgodilo, da se je Hrvaška znašla na prvem mestu tega seznama. "Pravkar se je zgodilo nekaj norega, v tem trenutku ne morem niti pravilno reagirati, a Hrvaška se je pravkar uvrstila na prvo mesto za zmago na Eurosongu. Kaj?!!," se je glasil odziv mladega in v tistem trenutku malce zmedenega pevca.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baby Lasagna (@the_baby_lasagna_)

Sicer pa je Baby Lasagna pevec, kitarist, glazbeni producent in avtor, svojo zdaj že uspešnico Rim Tim Tagi Dim pa je napisal in uglasbil sam. Od leta 2011 do 2016 je bil član skupine Manntra. 

Sicer pa njegova pesem govori o fantu, ki zapusti svojo vas in se poda v iskanje boljšega življenja. Odide s težkim srcem, ker zapušča vse, kar pozna in ima rad. Kot je dejal že pred časom, je pravzaprav smešna pesem, ki se dotika težav Hrvaške z mladimi, ki odhajajo iz svojih mest zaradi iskanja boljših življenjskih priložnosti.

Oboževalcem pa je že obljubil spektakularno in energično predstavo, ki pa bo obenem tudi zabavna, tako da številni že komaj čakajo na njegov nocojšnji nastop in navijajo za uvrstitev v finale. No, že kmalu bomo videli, ali se bodo napovedi s stavnic uresničile, kajne?

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk