Bajaga: Res ne maram zime

Na Slovenijo me sicer veže kup čudovitih spominov. (foto: Dunja Dopsaj) Dunja Dopsaj
Vir: Story
29. 12. 2019

Legenda roka Bajaga in njegovi Instruktori bodo zaznamovali predbožično Kurzschluss druženje 19. decembra. Preden na polno zaplavamo v božične praznike, vas bo stari dobri Bajaga spravil v dobro razpoloženje ob prepevanju nostalgičnih uspešnic, nabitih s čustvi.

Naj vas za začetek vprašam, ali vam je zima všeč? Bi se kot medved najraje zavlekli v brlog ali pozimi šele dobro oživite?

Imam pesem, ki jo najdete na albumu Od bižuterije do ćilibara, za katero je pesem napisal Žika,sam pa sem napisal besedilo. Imenuje se 'Ne volim zimu' (op. Ne maram zime). To je čisto res. Jaz sem poletni tip. Res ne maram zime. Že to, da pojem o zimi, mi je odveč. (smeh)

Kakšen pa je občutek, ko pridete v Ljubljano?

Zelo rad prihajam v Ljubljano, in sicer vse od osemdesetih let, ko sem tu igral z Ribljo čorbo. Imam tudi veliko prijateljev, saj je v Sloveniji vedno dobra zabava. Ne glede na to, ali pridem pozimi ali poleti.

Kateri spomin, ki vas veže na Slovenijo, vam je najljubši?

Morda koncert na mariborskem festivalu Lent, kjer smo igrali kar na splavu na Dravi. To je bilo fantastično. Po koncertu smo imeli tudi ognjemet, ki je bil v ritmu Straussovega valčka Na lepi modri Donavi. Na Slovenijo me sicer veže kopica čudovitih spominov.

Zakaj je igrati pred slovenskim občinstvom nekaj posebnega?

Obstaja tista slovenska stvar, pesem, ki smo jo s pomočjo naše prijateljice novinarke posneli pred približno sedmimi leti. Z njo smo spisali pesem, ki ima tako slovensko kot srbsko besedilo. Ta je v Sloveniji vedno lepo sprejeta.

Za seboj imate že več kot 2.00 koncertov. Danes še z večjo mero veselja stopite na oder?

Seveda, navadil sem se na glasbeni poklic. Zlezel mi je pod kožo. Kadar nekaj mesecev ne igramo, to je sicer zelo redko, mi je strašno dolgčas in komaj čakam, da se usedem v kombi.

Kakšna je razlika med vami in glasbeniki, ki šele prihajajo na sceno? Kaj se je skozi leta najbolj spremenilo?

Veliko se je spremenilo, morda je največja razlika v tem, da so oni mladi, mi pa stari. (smeh)

Kaj vam pomeni več, da vas obožujejo generacije mladih ali da so vam zveste starejše?

Zelo sem vesel, da imamo to srečo in se lahko pohvalimo z veliko zvestimi starimi oboževalci, obenem pa privabljamo tudi nove. Naše občinstvo je staro od 7 do 70 let. (smeh)

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story