Ben Affleck in Jennifer Garner: Najsrečnejši hollywoodski parček

Lepa Jennifer je najbolj zaslužna za to, da se je Ben izvlekel iz pekla odvisnosti od alkohola in iger na srečo.  (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Lea
15. 3. 2013

Škandali, odvisnosti, slabi filmi – Ben Affleck je bil nekoč povsem na dnu. Za to, da mu gre danes dobro in da nagrade osvaja kot po tekočem traku, se lahko zahvali svoji soprogi Jennifer Garner.

Ta trenutek pripada njemu in samo njemu! Če smo povsem natančni, ta 'trenutek' traja 30 minut, Ben Affleck pa s polnimi pljuči uživa prav v vsaki sekundi. Vsi ga objemajo, poljubljajo in trepljajo po ramenih. Vsakič znova vzklikne: We did it! oziroma Uspelo nam je! in v znak zmagoslavja visoko v zrak dviguje roko. In dejansko mu je uspelo. Njegov triler Misija Argo si je prislužil sedem oskarjevskih nominacij, osvojil pa je tri prestižne zlate kipce, med drugim tudi kot najboljši film, pred tem pa je v kategoriji najboljše drame osvojil zlati globus, s katerim so nagradili tudi Afflecka kot najboljšega režiserja. Pozneje se je izkazalo, da je bil to šele začetek ...

Lahko bi končal kot Lohanova
Po podelitvi zlatih globusov, ki je bila sredi januarja v hotelu Beverly Hilton, se je Ben namreč odpravil na zmagovalni pohod. BAFTA, SAG, Critics' Choice Awards, oskar ... Štiridesetletnik s filmom, ki je 'priigral' že več kot 200 milijonov dolarjev, pobira skoraj vse nagrade, ki obstajajo. Jennifer Garner, ženska, ki se ji lahko zahvali za večji del svojega uspeha, je na podelitvi oskarjev v Dolby Theatru sedela le nekaj metrov stran in od ganjenosti točila solze, ko je njen Ben stal na odru. Ob tem pa je treba poudariti, da je od takrat, ko je bil hollywoodski zvezdnik povsem na tleh, minilo le dobrih deset let. Jennifer takrat še ni igrala nobene vloge v njegovem življenju.

Zato pa so pomembno vlogo igrali odvisnosti od iger na srečo in alkohola, klinike za zdravljenje odvisnosti, neposrečeno razmerje z Jennifer Lopez in filmi, ki so jih kritiki raztrgali. Imel je torej najboljše možne predpogoje, da bi postal moška verzija težavne igralke Lindsay Lohan. In morda bi se to dejansko tudi zgodilo, če ne bi leta 2004 na snemanju domišljijskega znanstvenofantastičnega filma Daredevil spoznal Jennifer Garner. Zdaj igralca sestavljata verjetno najbolj simpatičen hollywoodski parček. Parček, ki mu ni treba hliniti velike ljubezni. In parček, ki si – kot se govori – deli skrivnost, ob kateri je še tako velik filmski uspeh le neka bleda senca – Jennifer naj bi bila pri 40 letih ponovno noseča!

Iz njega je naredila boljšega človeka
Čeprav se lepotička na vso moč trudi, da bi prikrila nosečniški trebušček, njene najnovejše fotografije razkrivajo, da bodo sedemletna Violet, štiriletna Seraphina in Samuel, ki je 27. februa­rja dopolnil leto dni, najverjetneje poleti dobili sestrico ali bratca. To je letos prav gotovo najlepša novica za Bena, ki svoje neizmerne sreče pogosto sploh ne more dojeti. "Jennifer je iz mene naredila boljšega človeka, rešila me je," pravi.

Preden je to spoznal, pa je preteklo kar nekaj vode. "Zelo dolgo je trajalo, preden sem se naučil svoje življenje živeti tako, da mi je všeč. Zdaj sem končno prišel tako daleč. Življenje je čudovito, ljubim ga," je filmski zvezdnik pred nedavnim izjavil v nekem intervjuju. Kljub svojemu aktualnemu velikanskemu uspehu Ben danes zveni veliko bolj avtentično kot pred desetimi leti. "Osrečuje me, da nisem več tako pogosto v soju žarometov," pravi.

Igralka, gospodinja in mama
Takšen pogled na stvari okoli sebe pa mu je približala prav njegova soproga, ki v kavbojkah in navadni majici s kratkimi rokavi pohajkuje po biološki tržnici v Pacific Palisadesu in svoji družini rada speče piščanca s praženim brokolijem. V nasprotju s svojimi igralskimi kolegicami, ki jim glavno skrb po porodu predstavlja vprašanje, kako bi se najhitreje vrnile v vrhunsko telesno formo, zato dojenčka in stekleničko z mlekom preprosto porinejo v naročje svojim varuškam, je Jennifer več mesecev dojila vse tri otroke.

Kljub vsemu temu pa ne pristaja na klasično, staromodno delitev vlog, kar dokazuje tudi to, da kljub materinstvu pridno snema tudi filme. Trenutno z vročim hollywoodskim žrebcem Matthewem McConaugheyjem snema dramo o aidsu z naslovom Dallas Buyers Club. Stvari pa ne počne polovičarsko. "Ali sem polno zaposlena gospodinja in mama ali pa sem le igralka," pravi. V obdobjih, ko je zaposlena s snemanji, svoje gospodinjske dolžnosti naloži soprogu. In Ben jo z zadovoljstvom uboga: "Jennifer je tako čudovita. Sem najsrečnejši moški na svetu."