Ben Affleck odkrito o ločitvi in boju z odvisnostjo

Ben Affleck odkrito o ločitvi in boju z odvisnostjo (foto: Profimedia) Profimedia
20. 2. 2020

Oskarjevec Ben Affleck je v pogovoru za New York Times odkrito spregovoril o ločitvi od igralke Jennifer Garner in večletnem boju z odvisnostjo od alkohola.

47-letni igralec je poudaril, da so ga težave v zakonu vodile k zlorabi alkohola, nato pa je končal na rehabilitaciji.

"Dolgo časa sem relativno normalno užival alkohol, bolj pa sem začel popivati, ko se mi je začel krhati zakon. To je bilo v letih 2015, 2016. Moje prekomerno popivanje je povzročilo le še več zakonskih težav," je iskren Affleck.

Ben in Jennifer sta se ločila leta 2018, po kar 13 letih zakona. Imata dve hčerki, 14-letno Violet, 11-letno Seraphino in 7-letnega sina Sama.

"V življenju najbolj obžalujem ločitev. Občutek sramu je res toksičen. Ne obstaja noben pozitiven stranski učinek. To je samo pogrevanje v strupenem, groznem občutku manjvrednosti," pravi igralec.

Pravi, da zanj ni nikakor zdrava ta obsedenost z neuspehom. "Ja, naredil sem napake, zaradi nekaterih mi je žal, a iz vsega skupaj se je treba nečesa naučiti in poskusiti iti naprej. Ljudje s kompulzivnim vedenjem, med kakršne spadam tudi sam, imajo ves čas nekakšen občutek osnovnega nelagodja, ki ga skušajo odriniti in se počutiti boljše, zato pogosto posegajo po seksu, hrani, kockanju ali nakupovanju. A zaradi tega je življenje slabše," svari oskarjevec.

Upajmo, da bo Benu spet uspelo stopiti na pravo pot in se iztrgati iz krempljev toksične odvisnosti, saj je nesporno nadarajen igralec in globoko čuteč človek, ki se zaveda posledic svojih dejanj.