Bernie Ecclestone: Za hčerkino zaroko zapravil milijon funtov

Vir: Lea
19. 5. 2011

Prvi človek formule 1 je zabavo za zaroko svoje hčerke, na katero je bilo povabljenih 300 gostov, organiziral v zapuščeni londonski elektrarni Battersea, ki so jo posebej za to priložnost povsem preuredili.

Ko gre za hčerki Bernieja Ecclestona, malemu velikemu možakarju, ki predseduje svetu formule 1, ni prav noben problem odpreti vreče z denarjem. Da bi bila zaročna zabava njegove 22-letne hčerke Petre in njenega srčnega izbranca, 27-letnega poslovneža Jamesa Stunta, nekaj, o čemer bi se v Londonu še dolgo govorilo, je skrbni očka na zabavo pripeljal glasbeno mega zvezdnico Rihanno. Ponjo je v Pariz poslal kar helikopter!

Na splošno navdušenje 300 povabljencev, pripadnikov britanske elite – med njimi sta bila tudi princesa Beatrice in njen fant Dave Clark –, ki so se na zabavo pripeljali v dragocenih aston martinih in ferrarijih, je zvezdnica z Barbadosa odpela šest svojih uspešnic, počasno in romantično pesem pa je posvetila zaročencema, ki sta – medtem ko je ona pela – sama plesala na plesišču. Za to pol ure trajajočo ekstravaganco je Bernie Rihanni plačal kar 270 tisoč evrov!

Prizorišče razkošne zabave je bila zapuščena londonska elektrarna Battersea na južni strani Temze, ki so jo posebej za to priložnost do temeljev preuredili v razkošno dvorano v belih in črnih tonih, kar je najljubša barvna kombinacija sester Ecclestone. Zanimivo je, da je prav v tej elektrarni legendarna glasbena zasedba The Beatles leta 1965 posnela kader iz svojega filma Help!, člani skupine Pink Floyd pa naslovnico albuma Animals iz leta 1977.

Šampanjec tekel v potokih

Na slavju se seveda ni varčevalo, zato so gostje lahko uživali v luksuzu brez omejitev. Petičnežem so stregli vodko snow queen iz Kazahstana, ki jo izdelujejo iz organske pšenice in vode, ki izvira ob vznožju Himalaje. Natakarji so ponujali tudi nesramno drag šampanjec cristal, ki je tekel v potokih. “Ko so se vsi gostje zbrali, je padel ogromen zastor, ki je odkril še drug prostor, povsem temen, v katerem so bili številni svečniki in vrtnice. Stene in okraski so bili črni, le vrtnice so bile krvavo rdeče. Vse skupaj je bilo videti precej spektakularno,” je Daily Mail prenesel izjavo nekega gosta, ki je natančno opisal dvorano, v katero se je ‘preselilo’ središče dogajanja.

Potem pa se je zgodil še vrhunec večera – pred vhod se je pripeljal tovornjak, v katerem je bilo presenečenje za Petro – ročno izdelani jekleni lepotec bugatti veyron, ki velja za enega najdražjih avtov na svetu. Za ‘običajen’ tovarniški model je treba odšteti približno 1,8 milijona evrov, ročno izdelan, torej unikaten, pa je seveda še dražji. Na registrski tablici sta bili zapisani le ena črka in ena številka – F1.

Usklajena nekdanja zakonca

Šestindvajsetletna Tamara Ecclestone, Petrina starejša sestra, ki se v Angliji uveljavlja kot televizijska voditeljica, je videti bolje kot kdaj prej, na zabavo pa je prišla v spremstvu svoje mame, Rečanke Slavice Ecclestone. Čeprav sta se 52-letna nekdanja manekenka in 80-letni Bernie pred dvema letoma ločila in ji je moral Bernie ob ločitvi izplačati kar dve milijardi funtov, sta ves večer sedela skupaj. Videti je bilo, kot da med njima ni nobenih zamer. Skratka, bilo je senzacionalno. Po vsem tem se lahko le vprašamo, kakšna bo šele Petrina poroka, ki bo morala seveda prekositi zaroko.