Beyoncé: Dvojčkov se neizmerno veseli

Beyoncé: Dvojčkov se neizmerno veseli (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
29. 3. 2017

Beyoncé je že kot mala deklica začela plesati, prav hitro zatem pa tudi prepevati. In ker je bila izjemen talent, niti ni tako čudno, da se ji je uspelo prebiti med zvezde – sprva s skupino Destiny's Child, pozneje pa kot samostojni izvajalki.

A za uspeh je bilo potrebnega veliko časa, truda in odrekanj, kar pa se ji je še kako obrestovalo. Danes je Beyoncé namreč ena izmed najbolj znanih pevk na svetu, ki vse, česar se loti, spremeni v zlato. Kaj vse ob pevski karieri še počne in kakšni izzivi jo čakajo v prihodnjih mesecih, pa vam izdamo v naslednjih vrsticah.

Njena kariera je bila družinski projekt

Danes 35-letna Beyoncé Giselle Knowles je bila rojena v Houstonu, v ameriški zvezni državi Teksas, mami Tini in očetu Matthewu. Tako Beyoncé kot tudi njena mlajša sestra Solange sta že zelo zgodaj začeli kazati nadarjenost za ples in petje, zato so ju starši spodbujali, da sta talent tudi razvijali in izpopolnjevali.

Beyoncé je ob tem tudi zelo zgodaj začela nastopati, pri sedmih letih je že zmagala na šolskem šovu talentov. Pozneje pa je prepevala in nastopala tudi s šolskim pevskim zborom. Njeno življenje se je na glavo obrnilo pri osmih, ko sta se s prijateljico Kelly Rowland udeležili avdicije za dekliško skupino in jo tudi uspešno opravili ter tako postali članici skupine Girl's Tyme, ki je v javnosti zbudila veliko pozornosti.

Med drugim je skupina v oči padla tudi producentu Arneju Fragerju, ki jo je pozneje predstavil v oddaji Star Search, iz katere je ta, baje zaradi slabe pesmi, kaj hitro izpadla. A to dekletom ni vzelo volje do tega, da ne bi nadaljevale. Vlogo menedžerja je takrat prevzel kar oče Beyoncé, Matthew, ki je zaradi tega tudi pustil službo, zato se je družina Knowles morala takrat iz hiše preseliti v stanovanje. A žrtev se je še kako obrestovala. Dekleta so namreč vse več nastopala, ko pa jih je leta 1997 pod svoje okrilje vzela založba Columbia Records in so se preimenovale v Destiny's Child, se je njihova pot na vrh začela zares.

Dokazala se je kot pevka in tudi kot igralka

Dekleta so že s svojim prvim istoimenskim albumom Destiny's Child osvojila poslušalce, a kljub njihovemu uspehu je Beyoncé želela ustvariti tudi nekaj svojega. Zato je leta 2003 izdala svoj prvi solo album Dangerously in Love, ki je bil odlično prodajan in nagrajen s kar petimi nagradami grammy. Leto pozneje, ko je skupina Destiny's Child razpadla, pa se je Beyoncé svojim samostojnim projektom lahko popolnoma posvetila. Izdala je svoj drugi studijski album B'Day (2006), s katerim je utrdila svojo slavo in potrdila, da lahko uspe tudi kot samostojna izvajalka. Sicer pa je bila pevka aktivna tudi kot igralka.

Prvič se je pred kamero preizkusila v vlogi Carmen v MTV-jevem TV filmu Carmen: A Hip Hopera (2001), moderni interpretaciji opere Carmen. Zatem pa je v vlogi Foxy Cleopatre zaigrala tudi v uspešnici Austin Powers (2002). Potem pa je posnela še kar nekaj uspešnih filmov, v katerih je odigrala vidne vloge – v Pink Panterju (2006) je upodobila slavno pop pevko Xanio, v filmu Dreamgirls (2006) Deeno Jones, v filmu Obsessed (2009) pa Sharon. Sicer pa je glasbenica tudi uspešna poslovna ženska – nekoč je imela svojo modno hišo House of Dereon, pred kratkim pa je v svet poslal linijo športnih oblačil z imenom Ivy Park. Pred leti je ustvarila tudi svojo dišavo Heat.

Postala bo mamica dvojčkov

Kot mnoge druge zvezdnice tudi Beyoncé nikoli ni pretirano rada delila svojega zasebnega življenja z javnostjo. Zato tudi dolgo ni potrdila, da se sestaja z znanim raperjem Jay-Z-jem, s katerim sta se leta 2008 na skrivaj poročila.

Slike in posnetki z njune poroke so luč sveta ugledali šele čez leta. Sta pa zato zadnja leta za odtenek bolj odprta do javnosti in zato večkrat delita utrinke iz svojega vsakdana, tudi tiste, na katerih sta s svojo petletno hčerko Blue Ivy. Sicer pa je parček na začetku februarja letos razkril, da spet pričakujeta, a ne enega otroka, temveč kar dvojčka. Katerega spola bosta malčka, se ne ve, bo pa to kmalu znano, saj naj bi pevka rodila nekje v poznih pomladnih oziroma zgodnjih poletnih dneh.

T. A.