Beyoncé – več kot glasbenica

7. 2. 2009 | Vir: Story
Deli
Sedemindvajsetletna ameriška pevka Beyoncé se pripravlja na izid svojega tretjega samostojnega albuma I Am ... Sasha Fierce, v svoji bogati karieri pa se je dokazala že kot pevka v skupini Destiny’s Child in samostojna izvajalka, producentka, filmska igralka, fotomodel in uspešna poslovna ženska.

Beyoncé je bila zelo sramežljiv otrok, dokler ni pri sedmih letih zmagala na glasbenem tekmovanju z izvedbo Lennonove Imagine. Že leto pozneje se je skupaj z LaTavio Roberson in Kelly Rowland ter še tremi dekleti znašla v dekliški skupini Girl’s Tyme, ki se je leta 1993 predstavila svetu kot Destiny’s Child.

Prvi uspeh je prišel šele leta 1997, ko so posnele skladbo Killing Time za film Možje v črnem, leto za tem pa so izdale prvenec Destiny’s Child z veliko uspešnico No, No, No, ki je bila šele začetek! Beyoncé je sicer še med aktivnim ustvarjanjem z Destiny’s Child gradila solistično glasbeno in filmsko kariero - leta 2001 je ob Mekhiju Phiferju odigrala naslovno vlogo v MTV-jevski Carmen: A Hip Hoper, naslednje leto se je predstavila kot seksi Foxxy Cleopatra v filmu Austin Powers v Zlatotiču.

S svojim zdaj že možem Jay-Z-jem je posnela veliko uspešnico 03 Bonnie & Clyde. Čeprav si je želela čim prej izdati novo ploščo, so morale članice Destiny’s Child najprej izpolniti založniške obveznosti in posneti še eno ploščo.

Beyoncé je obraz, stas in glas posodila blagovnim znamkam - Pepsiju, L’Oréalu, Tommyju Hilfigerju in Armaniju, poleg tega je solastnica družinskega podjetja The House of Deréon, ki ponuja ženska oblačila in se je večkrat znašlo pod pritiskom očitkov različnih organizacij in posameznikov zaradi uporabe pravega krzna. Ob vsem tem pa Beyoncé najde čas tudi za druge in se zavzema predvsem za otroke v ZDA, ki potrebujejo pomoč.

NAJBOGATEJŠI PAR
Beyonce in Jay-Z podirata rekorde.
Beyonce in Jay-Z sta najbogatejši zvezdniški par. V letu dni sta mož in žena zaslužila neverjetnih 162 milijonov dolarjev. Par se je znašel na prvem mestu lestvice Forbes, saj sta med 1. junijem 2007 in 1. julijem 2008 zaslužila neverjetnih 162 milijonov dolarjev. Na drugo mesto sta se uvrstila Will Smith in Jada Pinkett s 85 milijoni dolarjev, na tretje pa David in Victoria Beckham s samo’ 58 milijoni dolarjev. Brad Pitt in Angelina Jolie pa sta zaslužila ‘le’ 34 milijonov dolarjev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord