Bill Murray je bil navdušen nad Slovenijo

Obiskal je tudi Lipico 
in postal boter prve 
letošnje žrebičke. (foto: Marko Debello Ocepek, Kobilarna Lipica, Mediaspeed ) Marko Debello Ocepek, Kobilarna Lipica, Mediaspeed
Vir: Nova
16. 6. 2017

Pretekli teden je Slovenijo presenetil še en obisk svetovno znanega zvezdnika. Tokrat je bil v okviru promocije vodke Slovenia v Ljubljani namreč igralec Bill Murray in s svojo sproščeno naravo navdušil vse, prav tako pa so naše naravne lepote navdušile tudi njega. "Slovenija je ena najlepših držav na svetu," je namreč povedal.

V Sloveniji je igralec preživel kar štiri dni in v tem času obiskal kar dobršen del priljubljenih turističnih destinacij.

Bill Murray

Svojo pot je začel v Ljubljani, kjer je poskusil slovenske kulinarične dobrote v restavraciji Atelje in si ogledal tudi lepote naše prestolnice, in to kar na kolesu. Od tod ga je pot vodila še v Sevnico, kjer ga je sprejel tudi tamkajšnji župan. Obiskal je grad, se posladkal s torto Melania, za katero je dejal, da je zelo umetniška, poskusil vino in tudi salamo First lady.

Kot se za obisk Slovenije spodobi, Bill ni izpustil niti obiska našega idiličnega Bleda. Tam je  skočil tudi v – sicer še vedno precej sveže -  jezero, ki se je na dan njegovega obiska ogrelo na 19 stopinj, kar pa ga ni preveč motilo, saj je po hitri osvežitvi povedal, da je bilo kratko kopanje super.

Bill Murray

Z Bleda pa še v Lipico, kjer je doživel adrenalin vožnje s tekmovalno dvovprego, ogledal si je tudi nastop lipicancev po taktih iz filma Ghostbusters, v katerem je tudi sam zaigral, postal pa je tudi boter letošnje prvorojene žrebičke Slave.

 Kaja Milanič

Priporočamo