Biološka mama Zahare Jolie-Pitt želi stopiti v stik z njo

Biološka mama Zahare Jolie-Pitt želi stopiti v stik z njo (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
4. 2. 2017

Angelina Jolie je sredi bitke za skrbništvo nad otroki, ki jo bije z Bradom Pittom, doživela novo (neprijetno) presenečenje – biološka mama njene posvojenke Zahare bi z 12-letno deklico rada vzpostavila stik.

Slabih 12 let po tem, ko je Angelina Jolie posvojila Zaharo iz Etiopije, se je oglasila dekličina biološka mama Mentewab Dawit Lebiso, ki je v intervjuju za britanski tabloidni dnevnik Daily Mail naznanila, da bi rada navezala stike z njo.

"Hočem le, da ve, da sem živa in da sem ji na voljo, poleg tega pa bi zelo rada govorila z njo," je dejala 31-letnica in poudarila, da se Angelina Jolie in Brad Pitt, ki sta trenutno sredi bitke za skrbništvo nad šestimi otroki, nimata česa bati: "Ne gre za to, da bi hotela svojo hčerko dobiti nazaj. Rada bi bila le v stikih z njo, želim si, da bi jo lahko poklicala in se pogovarjala z njo." Slovita igralka, filmska ustvarjalka in dobrodelnica je deklico, katere polno ime je Zahara Marley Jolie-Pitt, posvojila julija 2005, ko je bila stara komaj šest mesecev. Leto dni pozneje je prošnjo za posvojitev deklice vložil še Angelinin takratni življenjski sopotnik Brad. "Angelina je bila zanjo mama, kakršna jaz niti slučajno nisem mogla biti. Z njo je bila že, ko je bila še dojenčica, a to še ne pomeni, da je ne pogrešam," je dejala z žalostnim tonom in dodala: "Stalno jo pogrešam." Mentewab, ki še vedno živi v Etiopiji, natančneje v bližini glavnega mesta Adis Abeba, prav vsak dan misli na svojo hčerko in si močno želi, da bi slišala njen glas: "Vem, kdaj ima rojstni dan, a ne morem praznovati z njo."

S hčerko ni imela stikov, odkar jo je Angelina odpeljala v ZDA: "Rada bi, da Zahara ve, da ima mamo, ki jo ima ravno tako rada kot Angelina. Želim si, da – preden umrem – izve zame in za svojo družino v Etiopiji." Potem pa je Mentewab postala še nekoliko bolj neposredna: "Angelino bi prosila, da mi dovoli govoriti z Zaharo. Mislim, da ne zahtevam preveč od nje." Ko je Angelina posvojila Zaharo, ki je luč sveta ugledala 8. januarja 2005, sploh ni vedela, da je njena mama še živa. Takrat je namreč prejela informacijo, da je dojenčica sirota, ker sta njena starša umrla za aidsom. Je pa res, da je Mentewab svoj prvi intervju za omenjeni britanski časnik dala že leta 2007, kar pomeni, da tako Angelina kot Brad že deset let še kako dobro vesta, da je Zaharina biološka mama živa. Prav v takratnem intervjuju je Etiopijka pojasnila, da je zanosila po brutalnem posilstvu in da je hotela otročka sprva obdržati, a ga zaradi hude revščine, v kateri je živela, nikakor ni mogla. In tako je Zaharo, ki ji je bilo takrat ime Yemasrech, prepustila v oskrbo svoji mami, ki pa prav tako ni zmogla skrbeti za svojo vnukinjo in jo je na koncu dala v posvojitev.

"Moja dojenčica je bila bolna," je pojasnila v nedavnem intervjuju in pristavila: "Tudi jaz sem bila po porodu zelo slabotna in bolna. V posvojitev sem privolila, a če bi se lahko odločila še enkrat, bi jo obdržala." Vsekakor bo zanimivo spremljati, kako se bosta na njene besede odzvala Angelina in Brad. Bosta svoji ljubljeni hčerkici omogočila stike z njeno biološko mamo? 

Tim Jeras