Blake Shelton: Simpatični in postavni kavboj

Blake Shelton: Simpatični in postavni kavboj (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
30. 11. 2017

Blake Shelton je čez lužo poznan kot eden najbolj znanih kantri glasbenikov in tudi kot partner priljubljene pevke Gwen Stefani. Pred dnevi ga je ameriška revija People razglasila tudi za najbolj seksi moškega na svetu. Zdaj pa je končno čas, da ga spoznate tudi vi ...

Blake Tollison Shelton je na svet privekal leta 1976 v majhnem mestu Ada v zvezdni državi Oklahoma. Bil je živahen otrok, ki se je s starejšim bratom Richiejem in sestro Endy zelo rad podil po prostranih poljih in gozdovih. Zelo rad je tudi prepeval, v najstniških letih se je naučil igrati na kitaro, začel je pisati pesmi in nastopati. Za svoje ustvarjanje je bil prvič nagrajen že pri rosnih 16 letih, ko je prejel nagrado za pevce in tekstopisce, imenovano Denbo Diamond Award, kar je bila zanj dodatna potrditev in motivacija, da nadaljuje. Takoj po koncu srednje šole je spakiral kovčke in se preselil v meko glasbene industrije Nashville. In čeprav sta bila njegova starša, mama Dorothy in oče Richard, prepričana, da ga bo navdušenje kmalu minilo in se bo vrnil domov, se to ni zgodilo. Blake je preprosto čutil, da mu je namenjeno postati kantri pevec.

Uspeh ni prišel čez noč

S selitvijo v Nashville leta 1993 se je Blake res znašel v središču glasbenega dogajanja, a med zvezde se mu vseeno ni uspelo prebiti čez noč. Hodil je z avdicije na avdicijo, občasno je nastopal in snemal spremljevalne glasove za druge glasbenike, denar pa si je služil tudi s priložnostnimi deli. In tako je bilo kar nekaj let, dokler niso njegovi posnetki po naključju prišli v roke enemu izmed najbolj znanih producentov in tekstopiscev kantri glasbe, Bobbyju Bradocku, ki je menil, da ima Blake izjemen vokal. Prav zato mu je priskočil na pomoč pri ustvarjanju novih pesmi, s katerimi bi lažje prepričal založbe.

Tri leta pozneje je Blake podpisal pogodbo z glasbeno založbo Giant Records, kjer je izdal tudi svoj prvi album z naslovom Blake Shelton (2001), ki so ga poslušalci sprejeli z navdušenjem. Med najbolj priljubljenimi pesmimi z omenjenega albuma je bila pesem Austin, ki je kar pet tednov vladala na prvem mestu Billboardove lestvice. Njegov uspeh je pritegnil pozornost založbe Warnes Bros. Records, ki ga je vzela pod svoje okrilje, in njegova pot proti vrhu se je končno lahko začela zares. Blake je od leta 2003 pa do danes izdal deset albumov, med katerimi so najbolj znani The Dreamer (2003), Blake Shelton's Barn & Grill (2004) ter If I am honest (2016), ki so bili izjemno priljubljeni pri poslušalcih. Sicer pa je Blake za svoje delo prejel tudi številne nagrade, med drugim je bil osemkrat nominiran za nagrado grammy, prejel je osem nagrad Country Music Awards, 22 nagrad ameriškega združenja skladateljev in še bi lahko naštevali. Od leta 2011 pa je tudi del ekipe The Voice, v kateri sodeluje kot mentor mladim nadarjenim pevcem.

Po izboru revije People je najbolj seksi moški na svetu

Blake je bil predstavnicam nežnejšega spola vedno všeč, a vseeno se je v javnosti več kot o njegovem videzu govorilo o njegovi glasbi. Kot kaže, se bo to v prihodnje spremenilo, saj je ameriška revija People Blaka izbrala za najbolj seksi moškega na svetu (Sexiest Man Alive 2017). Glasbenika je to seveda presenetilo in je sprva mislil, da jim je morda zmanjkalo kandidatov, ki bi jim ta naziv podelili, a ni bilo tako. Blake je pač fejst fant in je ljudem všeč, da je naziv na koncu vseeno sprejel z odprtimi rokami, pa je kriva njegova spremljevalka Gwen Stefani, ki mu je rekla: "Poslušaj me, do konca življenja boš obžaloval, če ne boš sprejel tega darila in živel v trenutku." Zato se je glasbenik omehčal in prepustil dogajanju, ki ga je naziv prinesel s seboj. Krasi namreč naslovnico zadnje številke revije People, deležen pa je tudi velike medijske pozornosti.

Besedilo: Tina Ambrožič // Foto: Profimedia