Blue Ivy: Častna meščanka Hvara

Beyoncé in Jay-Z s hčerko Blue Ivy (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
Vir: Story
9. 7. 2012

Nam dobro znano mesto Hvar je Blue Ivy, svetovno znano hčerko ameriških glasbenih zvezdnikov Beyoncé in Jaya-Z-ja, razglasilo za častno meščanko.

Ta novica je bila tako odmevna, da je prispela celo do ameriških medijev, ki so se na dolgo in široko razpisali o tem dogodku, novinarji televizije CNN pa so celo prosili za izjavo Pjerina Bebića, župana Hvara.

Mediji menijo, da se glavni razlog za to, da je Bebić Blue Ivy razglasil za častno meščanko Hvara, skriva v tem, da je na posreden način veliko pripomogla k promociji turizma mesta Hvara.

Njena mamica Beyoncé je namreč izjavila, da je dala svoji hčerki ime po drevesu, ki ga je videla med lanskim poletnim dopustom na Hvaru. Naj spomnimo, da sta si slavna zakonca lani omislila dopust prav v naši soseščini in pevka je na plaži pokazala svoj nosečniški trebušček.

Ameriški mediji pa tokrat ne pišejo prvič o Hvaru. Lonely Planet, eden izmed najvplivnejših ameriških potopisnih vodičev, je Hvar uvrstil na top lestvico regij, ki jih je priporočljivo obiskati, pred tem pa so ga omenjali tudi v medijih, kot sta The Wall Street Journal in Islands Magazine.

Nova Story že v prodaji

Story