Bo Rihana Chrisu vse oprostila?

21. 10. 2012

Raper Chris Brown je tako brutalno pretepel kraljico r'n'b-ja, da je pristala v bolnišnici. Kljub temu pa se Rihanna – kot veliko drugih žensk – kar ne more odtrgati od tega nasilneža.

Menda je v ljubezni vse mogoče. Ljubezen pač ne pozna meja. Včasih se je ne da uničiti, ne glede na to, kaj se zgodi in kaj pravijo drugi. Tako je tudi v primeru glasbenice Rihanne – povsem jasno je, da so ljudje iz njene okolice vse prej kot navdušeni nad njenim razmerjem z raperjem Chrisom Brownom.

Zaradi Rihanne zapustil punco

Toda povezanost med njima se kar ne pretrga. Njena čustva do glasbenika, ki jo je pred tremi leti in pol tako brutalno pretepel, da je pristala v bolnišnici, se nikoli niso prelevila v sovraštvo ali vsaj ravnodušnost. Celo nasprotno!

"Ne glede na to, kako zelo besna, prizadeta in prevarana sem bila, sem imela ves čas občutek, da je to napako storil zato, ker je potreboval pomoč," je pevka v solzah šele avgusta letos pojasnila kraljici pogovornih šovov Oprah Winfrey. Zdaj se zdi, kot da bi mu to pomoč, ki naj bi jo potreboval, rada ponudila prav ona.

V New Yorku je šla namreč večkrat z njim ven, pred kratkim pa je preživela noč z njim. Chris je zaradi Rihanne celo zapustil svojo 23-letno punco Karrueche Tran: "Karrueche imam zelo rad, zato nočem, da bi bila zaradi mojega prijateljstva z Rihanno prizadeta."

Ljubezen je slepa

Da razmerje med njim in glasbenico z Barbadosa ponovno presega meje prijateljstva, se je čedalje bolj nakazovalo že v preteklih mesecih. Na februarski podelitvi nagrad MTV Video Music Awards sta se poljubila na usta, on jo je držal okoli pasu, ona se ga je dotikala po laseh, kar so vsekakor geste, ki izkazujejo določeno mero zaupanja.

Že med njunim dobro leto dni trajajočim razmerjem ga je v javnosti velikokrat nežno pobožala po glavi. Po napadu na Rihanno so ga sodniki obsodili na pet let pogojne kazni, poleg tega pa je moral opraviti trening proti agresiji in 190 socialnih ur. Toda Rihanni preprosto ni uspelo ohranjati distance od svojega nasilnega nekdanjega fanta.

Tako kot to ne uspeva številnim drugim ženskam, ki so žrtve nasilja. "Seveda te ženske niso popolnoma pasivne. Pogosto so žrtve svojih čustev," pojasnjujejo psihiatri. Poleg vsega pa močni, narcistični tipi, kot je Chris, na ženske pogosto delujejo še posebej fascinantno. "Takšnim moškim se je skoraj vedno težko učiti na svojih napakah. Nevarnost, da bodo ponovno storili kaznivo dejanje, je zato velika," še opozarjajo psihiatri.

Ženskam, ki se znajdejo v Rihannini situaciji, lahko strokovnjaki le svetujejo, naj prisluhnejo lastnemu čutu za zdravo pamet, naj dobro razmislijo in naj si pustijo svetovati: "Ljubezen je slepa. To se da celo medicinsko dokazati."

Priporočamo