Žalostna zgodba nesrečne Bobbi Kristine, ki se je poslovila pri rosnih 22 letih

8. 8. 2015 | Vir: Story
Deli

Šest mesecev po tem, ko so jo nezavestno našli v kadi v njenem domu v Georgii, je Bobbi Kristina umrla v bolnišnici. Doletela jo je podobna usoda kot njeno mamo Whitney Houston, ki je umrla leta 2012.

Komaj 22-letna Bobbi je umrla v bolnišnici, obkrožena s prijatelji in družino. 31. januarja 2015 so jo nezavestno našli v kadi, šest mesecev pa je bila v komi, iz katere se ni nikoli več zbudila. Pred enim mesecem se je njeno stanje poslabšalo in premestili so jo v bolnišnico v mestu Duluth v zvezni državi Georgia. Zdravniki so ugotovili, da njene možganske funkcije skorajda ne delujejo več, in so jo premestili v negovalno bolnišnico, kjer so bili lahko člani družine nenehno ob njej.

"Končno je našla svoj mir in je v božjih rokah. Želimo se zahvaliti vsem za ljubezen in podporo v teh težkih dneh in mesecih," je po mladenkini smrti dejal predstavnik njene družine.

Kot že omenjeno, so Bobbi Kristino Brown 31. januarja našli nezavestno v njenem domu, in sicer sta jo odkrila njen fant Nick Gordon in njegov prijatelj, ki sta jo takoj začela oživljati, a neuspešno. Ko je na kraj dogodka prispela policija, je bila Bobbi še vedno v nezavesti, hitro so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so zdravniki takoj dejali, da bo čudež, če preživi. No, njena družina ni nikoli izgubila upanja, ki ga je gojila do zadnjega. Predvsem njen oče, Bobby Brown (46), se nikakor ni mogel sprijazniti s tem, da bi lahko izgubil hčerko, in je nenehno govoril, da se bo zgodil čudež in da bo Bobbi preživela ter si povsem opomogla.

Bobbi in Nick Gordon

Tudi Whitney so pred malo več kot tremi leti našli mrtvo v kopalnici v četrtem nadstropju hotela Hilton Beverly na Beverly Hillsu. V njeni sobi takrat niso našli nobenih nedovoljenih substanc, le zdravila, ki jih je jemala na recept, in večje količine alkohola. Whitney se je pred zabavo, na katero je bila namenjena, nameravala še okopati, in ker je več kot pol ure ni bilo iz kopalnice, je teto Mary Jones, ki je bila z njo, začelo skrbeti. Whitney je ležala v kadi z obrazom pod vodo, noge pa so bile na robu kadi, kot bi samo zdrsnila v vodo.

Bobbi Kristino so našli v podobnih okoliščinah, in ker je imela na telesu modrice, njeno smrt jemljejo kot "poskus umora". Nick je sicer že bil zaslišan in ugotovili so, da ni umrla zaradi nasilja. Je bil pa mladenič posinovljenec Whitney Houston in tako nekako Bobbijin polbrat. Z Bobbi se je zbližal po pevkini smrti, predstavljal pa se je kot njen soprog. Po tem, ko je Bobbi padla v komo, naj bi z njenega računa dvignil 11 tisoč dolarjev. Mladenka naj bi si želela prekiniti zvezo z Nickom, menda pa sta že živela v ločenih sobah. "Tri dni pred tem, preden so jo našli nezavestno, je nekemu skupnemu prijatelju poslala sporočilo, da stvari med njo in Nickom ne funkcionirajo in da ga želi zapustiti. Želela je postati pevka, prav tako kot njena mati," je dejal vir blizu družine.

Babica, ki je po Whitneyeni smrti skrbela za Bobbi.

Nick naj bi zelo slabo vplival na Bobbi, nenehno sta skupaj jemala mamila, on pa naj bi bil velik manipulator in je želel priti le do njenega denarja. Večina je mislila, da je pač le izkoristil njeno osamljenost. "Bil je agresiven in obseden z luksuznimi striptiz klubi," trdi družinski prijatelj. Njena družina naj bi mu prav tako prepovedala, da bi jo obiskoval v bolnišnici. Očitno je, da je bil njun odnos samodestruktiven in poln prepirov.

V bistvu pa je celotna zgodba nesrečne Bobbi zelo žalostna. Po njenem rojstvu leta 1993 je bila njena mama Whitney vzhičena. Takrat je dejala, da je rojstvo hčerke nekaj najlepšega, kar se ji je zgodilo. "Ko sem jo rodila in jo prijela v naročje, sem pomislila, to je to. To je vrhunec. Nikoli nisem doživela česa lepšega v življenju," je dejala pokojna Whitney.

A kaj, ko pozneje ni bilo vse tako rožnato, in otroštvo male Bobbi je bilo vse prej kot idilično. Živeti je morala pod žarometi javnosti, doma pa prenašati družinsko nasilje. Poleg tega sta bila starša v objemu mamil, kar je pomenilo, da so bile droge pri njih doma vsak dan in jih pred Bobbi niti niso skrivali. Nekdanji voznik para je pozneje povedal, da je videl Whitney in Bobbyja, ko sta pred hčerko brez slabe vesti kadila krek. Torej je bila Bobbi vse svoje mlado življenje obkrožena z drogami in razuzdanim življenjem. Opazovala je obupen boj staršev z odvisnostjo.

Bobbi je prvi intervju po mamini smrti dala Oprah Winfrey.

Ko je bila stara 14 let, sta se starša odločila iti vsak svojo pot. Po ločitvi je Bobbi ostala pri mami, žal pa Whitney nikoli ni našla miru, niti se ni dokončno otresla mamil. Njena zgodba se je žalostno zaključila in tri leta pozneje je na podoben način odšla tudi Bobbi.

Napisala Sandra Bratuša
Fotografije Profimedia

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec

Nova Story že v prodaji

Story 31/2015

Story 31/2015, od 30. 07. 2015