Bode Miller: Tekmuje v Gumball 3000 reliju

Vir: Lea
1. 6. 2011

Ja, Bode se je povezal s švedskim prvakom ekstremnih tekmovanj X Games in prvakom v prostem smučanju Jonom Olssonom in skupaj že drvita na slavnem reliju Gumball 3000, ki poteka od Londona do Istanbula.

Reli Gumball so prvič organizirali leta 1999, zgodil pa se je pravzaprav na pobudo prijateljev, ki so pač med seboj tekmovali, kdo bo prvi prišel v Turčijo. Lani se je dogodka udeležilo več kot milijon avtomobilističnih navdušencev.

Letošnja tekma se je začela v četrtek, 26. maja, del dirke je bil tudi po Sloveniji, nam najbližji postanek pa je bil v Zagrebu. Dirka se bo končala 1. junija.

“Ne vem, kaj pričakovati, a zagotovo bo to dobra izkušnja. Vedno mi je bil všeč ta model avtodirk – tako edinstven je. Nedvomno bo zabavno dirkati, zanimivo pa bo tudi opazovati tudi druge avtomobile,” je na Facebooku objavil smučarski zvezdnik.

Kup zvezdnikov za volanom

A Bodie in Olsson nista edina zvezdnika na dirki, med udeleženci sta tudi NFL-zvezdnika Reggie Bush in Cody Glenn, hiphoperka EVE in igralec David Hasselhoff, ki je zaslovel prav kot vitez za volanom v seriji Knight Rider.

Za Millerja je šlo pri udeležbi na dirki v celoti za tajming. Začelo se je kot pogovor z norveškim smučarskim kolegom Leifom Kristianom Haugnom in se razraslo v vse bolj realno možnost po treningu z Olssonom in njegovim bratom Hansom (alpskim smučarjem) lani poleti na Novi Zelandiji.

“Tako Jon kot njegov brat smučata na Headu in sta v zadnjih nekaj letih uporabila nekaj mojih smuči. In tako smo lani na Novi Zelandiji začeli pogovor. Jon je že tekmoval na Gumballu in je res navdušen. Navadno bi bila to ena od tistih stvari, za katere rečete, da jih boste naredili, pa se preprosto ne izide. Tokrat se je izšlo.”

Poleg športnikov in zvezdnikov Gumball privabi tudi šejke, podjetnike in milijarderje, ki vsi vozijo super luksuzna vozila, kot so audi, ferrari, lamborghini, rolls royce, bentley, aston martin in porsche. Na letošnji dirki bo tudi več kot 20 ekoloških in konceptualnih električnih avtomobilov.

Dirko lahko spremljate tudi na njihovi Facebook strani.