Nekdanja zvezdnica serij Opravljivka in Melrose Place se bojuje za svoja otroka

Vir: Nova
22. 5. 2015

Kelly Rutherford, nekdanja zvezdnica serij Opravljivka in Melrose Place, bije hudo bitko za skrbništvo nad svojima otrokoma in je začela peticijo, ki jo podpira celo razvpita resničnostna zvezdnica Kim Kardashian.

Nekdanja zvezdnica serij Opravljivka in Melrose Place se bojuje za svoja otroka Profimedia

Zvezdnica serij Melrose Place in Opravljivka se ne namerava nehati bojevati za skrbništvo nad svojima otrokoma, osemletnim Hermésom in petletno Heleno.

Nekdanja zvezdnica serij Opravljivka in Melrose Place se bojuje za svoja otroka Profimedia

Ameriška igralka se je z nemškim poslovnežem Danielom Gierschom poročila avgusta 2006, prošnjo za ločitev pa je vložila dobri dve leti pozneje.

Nekdanja zvezdnica serij Opravljivka in Melrose Place se bojuje za svoja otroka Profimedia

Resničnostna zvezdnica Kim Kardashian je svojih skoraj 32 milijonov sledilcev na Twitterju spodbudila, da podpišejo Kellyjino spletno peticijo.

Vse se je začelo tako lepo. Šestinštiridesetletna Kelly Rutherford je imela vse, o čemer je od nekdaj sanjarila – poklicni uspeh in finančno varnost. V vlogi Lily van der Woodsen je spadala med zvezde nekoč priljubljene serije Opravljivka. Tudi na zasebnem področju ji je šlo vse kot po maslu, avgusta 2006 se je poročila s svojim sanjskim moškim, 40-letnim nemškim podjetnikom Danielom Gierschom, ki mu je povila dva otroka, danes osemletnega Hermésa Gustafa Daniela in petletno Heleno. Že pred rojstvom hčerkice pa se je ta pravljični milni mehurček, v katerem je živela, razblinil.

Decembra 2008 je ameriška igralka namreč vložila prošnjo za ločitev od svojega nekdanjega sanjskega princa. In takrat se je razvnel srdit spor za skrbništvo nad skupnima otrokoma. V sodnem procesu je sodnica skrbništvo vedno znova dosodila Danielu. Iz sodnih spisov je razvidno, da si je poslovnež prizadeval za spravo, medtem ko igralska zvezdnica ni bila pri­pravljena zakopati bojne sekire, poleg tega pa je zahtevala polno skrbništvo in imela kup očitkov na račun svojega nekdanjega partnerja.

Kelly se torej že vse od ločitve bojuje za to, da bi dobila svoja otroka in da bi vsi skupaj zaživeli pod isto streho. Deklica in deček trenutno namreč živita pri svojem očetu v Monaku, kjer ju Kelly pogosto obiskuje. Zaradi vseh teh potovanj in stroškov, povezanih s srdito sodno bitko, pa se hollywoodska zvezdnica ni znašla le na robu psihičnih, ampak tudi finančnih zmogljivosti. Pogovorni šovi, v katerih je gostovala, so se vrstili kot po tekočem traku.

Dušo in srce je med drugim izlila tudi v ameriški pogovorni oddaji The View. "Svoja otroka sem nazadnje videla pred desetimi dnevi," je pojasnila in bruhnila v jok, nato pa nadaljevala: "Moja mala deklica mi je rekla: Mami, rada bi šla domov, rada bi šla v New York." Toda vse krokodilje solze, ki jih je potočila pred kamerami, ji niso prinesle nič, saj je leta 2013 sodišče znova odločilo, da bosta otroka še naprej živela pri očetu v Monaku.

Kelly je šla nato celo tako daleč, da je aprila začela spletno peticijo, namenjeno ameriški vladi, in se obrnila na Belo hišo. Televizijska lepotica je ameriškega predsednika Baracka Obamo prosila, da jo podpre v bitki za njena otroka. Ne nazadnje se 53-letni predsednik zavzema za to, da bi bilo mamam in otrokom dovoljeno, da živijo skupaj v ZDA. Svoj cilj, da zbere 100 tisoč glasov, je Kelly že dosegla, saj je doslej peticijo podpisalo že več kot 108 tisoč ljudi, med njimi tudi veliko zvezdnikov.

Med te zvezdnike spada tudi ikona resničnostnih šovov Kim Kardashian. Štiriintridesetletna zvezdnica družinskega šova V koraku z družino Kardashian ni le podpisala peticije, ampak je svojih skoraj 32 milijonov sledilcev na Twitterju spodbudila, da storijo isto.

"Običajno se ne vmešavam v življenja drugih ljudi, zlasti če jih ne poznam, a to zgodbo sem spremljala in me je kot mamo ganila," je Kim na omenjenem družabnem omrežju pojasnila svojo podporo.

Ob tem pojasnilu je objavila link do Kellyjine spletne peticije in dopisala, da je prav, da njeni oboževalci podprejo Kelly. Kimina mama Kris Jenner, ki je svojo hčerko tudi seznanila s Kellyjino usodo, je prav tako na Twitterju izrazila svojo podporo, na istem družabnem omrežju pa je svoje navdušenje nad tem, da je Kelly zbrala več kot 100 tisoč podpisov, izrazil tudi Ed Westwick, Kellyjin nekdanji soigralec iz serije Opravljivka. Na odgovor na vprašanje, ali se bo zahvaljujoč uspešni spletni peticiji za Kelly kaj spremenilo, bo treba še počakati. V vsakem primeru pa je že zdaj jasno, da ne bo nikoli obupala in se nehala boriti za svoja otroka.

Priporočamo