Miley Cyrus odkrito in brez dlake na jeziku: "Bolj sem uživala v odnosu z ženskami" (in nikoli ni hotela biti dekle z naslovnice)

Miley Cyrus odkrito in brez dlake na jeziku: "Bolj sem uživala v odnosu z ženskami" (in nikoli ni hotela biti dekle z naslovnice) (foto: Foto: Profimedia) Foto: Profimedia
Vir: Story
4. 3. 2023

Pri komaj 30 letih je Miley Cyrus zagotovo ena najbolj razvpitih pevk in igralk v svetu šovbiznisa.

Lani novembra je Miley praznovala 30. rojstni dan. V vseh teh letih se je iz najstniške zvezdnice razvila v upornico, ki odkrito govori o seksu, spolnosti, drogah in boju z anksioznostjo. Ko se je leta 2006 pojavila v Disneyjevi seriji Hannah Montana kot istoimenski lik, nihče ni slutil, da bo takrat 14-letna Miley zrasla v netipično zvezdnico, ki s svojim obnašanjem rada šokira občinstvo. Neukročena, neposredna, samosvoja in predvsem svoja - tako bi lahko opisali zvezdnico, ki spet kraljuje na glasbenih lestvicah s pesmijo Flowers.

Lepotica se je rodila 23. novembra 1992 kot Destiny Hope Cyrus. Njena mama Leticia je bolj znana pod vzdevkom Tish, njen oče pa je slavni pevec kantrija Ray Cyrus. Pravita, da sta ji dala tako ime, ker sta vedela, a bo njuna ljubljenka v življenju dosegla nekaj velikega. Rodila se je s supraventrikularno tahikardijo, stanjem, ki povzroča nenormalen srčni utrip v mirovanju.

Kmalu po rojstvu so ji starši nadeli vzdevek Smiley, ker se je nenehno smejala. Pozneje so vzdevek skrajšali v Miley. In Miley je res dosegla veliko – je igralka, pevka in piše besedila. V svet šovbiznisa so se podali tudi njen brat Trace (33) ter sestri Noah (23) in Brandi (35). Cyrus je obiskovala osnovno šolo Heritage v okrožju Williamson, medtem ko je z družino živela v Thompson's Station v Tennesseeju. Ko je bila izbrana za vlogo Hannah Montana, se je družina preselila v Los Angeles, kjer je Miley obiskovala Options for Youth Charter Schools.

Na snemanjih je imela zasebnega učitelja. Leta 2001, ko je bila Miley stara osem let, se je z družino preselila v Toronto, kjer je njen oče snemal televizijsko serijo Doc. Potem ko jo je oče Billy Ray odpeljal na ogled muzikala Mamma Mia! v Royal Alexandra Theatre, ga je Miley prijela za roko in rekla: "Oče, to je tisto, kar želim početi. Želim biti igralka."

Začela je hoditi na ure petja in igre v Armstrong Acting Studio v Torontu. Njena prva igralska vloga pa je bila Kylie v očetovi televizijski seriji Doc. Leta 2003 je prejela priznanje za vlogo mlade Ruthie v Big Fish Tima Burtona. V tem obdobju je bila tudi na avdiciji s Taylorjem Lautnerjem za igrani film The Adventures of Sharkboy and Lavagirl. Čeprav je bila ena od dveh finalistk za vlogo, se je odločila, da bo namesto tega nastopila v seriji Hannah Montana. Med predvajanjem serije so se mi številni približali in mi rekli: "Tisto eno uro, ko gledamo serijo, v kateri igraš, so moji otroci veseli in nasmejani."

Čeprav je bila na avdiciji za vlogo najboljše prijateljice glavne junakinje Hannah Montane, so jo namesto tega povabili na avdicijo za glavno vlogo. To so ji najprej odrekli, ker je bila premajhna in premlada, ampak so jo pozneje za naslovno junakinjo izbrali prav zaradi njenih pevskih in igralskih sposobnosti. Serija je bila premierno predvajana marca 2006 na kanalu Disney in je hitro postala ena najbolj gledanih serij na kabelski televiziji. In Miley je postala najstniški idol.

To ji je prineslo turnejo s skupino Cheetah Girls kot Hannah Montana septembra 2006, kjer je izvajala pesmi iz prve sezone serije. Založba Walt Disney Records je oktobra tistega leta izdala zvočno podlago, ki je zaslužna za Mileyjin nadaljnji prodor na svetovno glasbeno sceno. Z izdajo zvočnega zapisa je postala od izvajalcev te vrste v podjetju Walt Disney Company. Z založbo Hollywood Records je podpisala pogodbo za štiri albume za distribucijo svoje glasbe, ki ni povezana s serijo 'Hannah Montana.

Nekoč je svoji mami rekla: "Ne bom kupila nove revije, dokler ne bom nehala biti dekle z naslovnice." In mama ji je razložila, da pač je dekla z naslovnice in da bo to še dolgo. Zanimivo, da Miley ni najbolj navdušena nad otroki. "Mogoče zato, ker sem nenehno obkrožena z njimi. Otroci so danes tako zlobni. Pred dnevi sem poslušala deklico, ki je nesramno odgovarjala mami. Današnja generacija je tako nesramna. Če bi tako ravnala s svojimi starši, ne bi dobila mobilnega telefona, računalnika, niti ne bi mogla zapustiti hiše," pravi pevka, ki je res nekaj posebnega.

Kako tudi ne, saj je odraščala ob zvezdnikih, kot sta Johnny Cash in Dolly Parton (77), ki se v resnici prav tako niso obnašali normalno. "Veliko deklet, ki jih poznam, se v medijih predstavljajo za prijazne in spodobne, v resnici pa sploh niso takšne. Sama nočem igrati. Vedno bom vsakogar pozdravila in z vsemi ravnala enako." zatrjuje Miley. A čeprav je vedno igrala nasmejano in dobro razpoloženo Hannah, velikega glamurja za bleščečim odrom ni bilo, saj se je kot glavna zvezda in še tako mlada zvezdnica spopadala z različnimi težavami.

Po koncu snemanju je povedala, da ji je serija uničila življenje. Imela je napade tesnobe. Da bi se oddaljila od lika in serije Hannah Montana, se je odločila sprejeti drugačne in bolj zrele vloge, ki so ji pomagale, da se je otresla podobe otroške zvezde. To so bile vloge v Spy Kid, Zabava pred božičem in Kriza v šestih prizorih. Tudi glasba, ki se zelo razlikuje od njenih prejšnjih projektov, ji je prav tako pomagala, da se je prebila kot popolnoma drugačna pop zvezda, zahvaljujoč uspešnicam We Can't Stop, Bangerz in nezgrešljivi Wrecking Ball. Ljudje so bili šokirani zaradi navidezno nenadne spremembe, ki jo je Miley pokazala v svojih glasbenih stilih, osebnosti in spolnosti, saj so nanjo vsi še vedno gledali kot na najstniško junakinjo.

"Bila sem popolnoma predana snemanju Hannah Montana. Konec koncev sem dobila veliko oboževalcev, a to nisem prava jaz," poudarja Miley. Leta 2013 je na svojem četrtem studijskem albumu Bangerz sodelovala s producenti, kot sta Pharrell Williams in Mike Will Made-It. Rezultat tega velik vpliv hip-hopa. Z Will.i.amom je sodelovala tudi pri pesmi Fall Dowon, ki je bila izdana kot promocijski singel. Pesem se je na lestvici Billboard Hot 100 uvrstila na 58. mesto, s čimer se je prvič pojavila na lestvici po pesmi Can't Be Tame'd iz leta 2010. Istega leta je Cyrus izdal pesem We Can't Stop, ki je postala svetovna uspešnica. Z njo je zasedla vrhove vseh lestvic, videospot za pesem pa je postavil Vevov rekord po številu ogledov v 24 urah od objave in postal prvi, ki je dosegel 100 milijonov ogledov.

Cyrusova je nastopila z Robinom Thickom na podelitvi MTV Video Music Awards leta 2013, kar je povzročilo šok, medijsko pozornost in razdeljeno javno mnenje. Njene spolne simulacije naj bi bile moteče, celoten nastop pa je bil opisan kot zelo jezen. "S tem nastopom se ni spremenila samo celotna pop kultura, ampak sta se za vedno spremenila moje življenje in kariera. Navdihnilo me je, da svojo platformo uporabim za nekaj veliko večjega. Če se bo svet osredotočal name in na to, kar počnem, potem bi moralo imeti to, kar počnem, vpliv in biti odlično," je dejala. Ena od njenih uspešnic je Wrecking Ball, ki je dvignila prah zaradi besedila in videa. Besedilo je vpadljivo in nepozabno ter pove, kako uničena je bila po razhodu z igralcem Liamom Hemsworthom (33), medtem ko je video gole pevke, ki joka in sedi na vrhu kovinske krogle, postal del pop kulture.

"Ko smo snemali videospot za Wrecking Ball, so vsi mislili, da jočem zaradi razhoda, a v resnici sem jokala zaradi svojega psa, ki je pravkar umrl. In ves čas, ko smo snemali video, je bila pod kamero fotografija mojega psa. Tistega dne se nisem mogla povezati s pesmijo, a ni bilo pomembno, morala sem najti način. In zakaj se res počutim, kot da sem razbita na koščke? To je bila zagotovo izguba mojega psa," je izjavila, čeprav so besede pesmi povezane z razhodom.

"To pesem sem napisala potem, ko mi je nekdo zlomil srce, in želel sem samo zagotoviti, da vsakič, ko vklopi radio, sliši mojo pesem in jo posluša do konca življenja," je razkrila pevka. Video je v 24 urah od objave zabeležil več kot 19 milijonov ogledov. Ko gre za njeno zasebno življenje, je bila Miley glede tega vedno zelo odprta, tako z mediji kot z družino. Pri 14 letih je mami razkrila, da je panseksualka.

"Nikoli se ne želim etiketirati! Pripravljena sem ljubiti vsakogar, ki me ima rad takšno, kot sem. Odprta sem za vse," je rekla in junija 2015 so v reviji Time napisali, da je spolno fluidna. "Odprta sem dobesedno za vse, kar vključuje soglasje in ne vključuje živali ter da so vsi polnoletni," je razkrila glasbenica, ki odkrito priznava naklonjenost opiatom. Miley priznava, da jo je z marihuano zasvojila mama.

"Nekatere najslabše stvari, ki sem jih naredila, so žal pricurljale v javnost. Zdaj pa lahko rečem, da je bilo to zame najboljše, saj so moji oboževalci končno razumeli, da sem odrasla. Nisem se hotela pretvarjati, da sem umirjena Disneyjeva princesa, ko to v resnici nisem bila," je nekoč iskreno povedala in po operaciji glasilk leta 2019 dodala, da je popolnoma opustila mamila in alkohol. "Rada živim popolnoma budna in rada se zavedam vsega okoli sebe. Ko se zjutraj zbudim, živim stoodstotno. Nočem se več zbuditi z mačkom." Vseeno je pozneje spet klonila, a se je odločila za zdravljenje.

Njeno ljubezensko življenje prav tako burno. Znana je po menjavanju partnerjev, med katerimi so igralci Tom Sturridge, Gregg Sulkin, Lucas Cruikshank, Dylan Sprouse, Carter Jenkins, Mitchell Musso, Tyler Posey, basist Jared Followill, model za spodnje perilo Justin Gaston, plesalca Paul Becker in Adam Sewani, Justin Bieber, Lyaz in 15 let starejši kantavtor John Mayer. Za sabo ima tudi en propadli zakon. Liam Hemsworth in Miley sta se poročila po desetih letih izjemno burne zveze, a sta zakon prekinila že po osmih mesecih.

Kot razlog je navedena njena nezvestoba z obema spoloma. V intervjuju je Miley izjavila, da to ni bil edini razlog za ločitev in da je njun zakon prizadela izguba njunega doma v Malibuju, ki ga je požrl požar. "Skupaj sva bila od mojega 16. leta. Hiša nama je pogorela in ostala sva brez vsega. Mogoče sem želela samo malo miru. Ne maram drame, prepirov in konfliktov. Želim pa v razmerju čutiti varnost. Ko pridem domov, želim čutiti mir. Ne morem biti v zvezi, kjer je preveč prepirov," je pojasnila. Liam naj bi jo prevaral z vplivnico Kaitlynn Carter, za kar je izvedela iz medijev, nato pa jo je po dveh mesecih zapustil. Miley je novo srečo našla pri pevcu Codyju Simpsonu (26). "Dokler ga nisem spoznala, sem mislila, da so vsi moški zlobni in da moram hoditi samo z dekleti in biti gej, da bom srečna. Vendar ni tako," je dejala Miley.

Čeprav je bila v zvezi s Codyjem srečnejša kot kadar koli prej, je na začetku leta 2020 sporočila, da sta se razšla. Kljub številnim zvezam in raznim dogodivščinam je pevka povedala, da so dekleta še vedno bolj privlačna in da so veliko boljše partnerice kot moški. "Bolj sem uživala v odnosu z ženskami. Občutek imam, da sem bila pri moških pogosto bolj dominantna, pri ženskah pa sem se počutila bolj kot ženska – je priznala." Pozneje je padla na čare italijanskega pevca Damiana Davida (24) iz skupine Måneskin. Spoznala sta se na Guccijevi modni reviji v Los Angelesu, kjer so jo posneli, kako ga objema in mu šepeta na uho.

Na trenutke se je zdelo, da mu je neprijetno, kar ni presenetljivo, saj je Damiano zaročen z manekenko Giorgio Soleri. Vendar se zdi, da je našla ljubezen in je zadnjih nekaj mesecev v zvezi z bobnarjem Maxxom Morando. In medtem ko Miley nekaj časa ni bila ravno dostopna javnosti, je septembra številne šokiralo dejstvo, da se je močno sprla z očetom. Po navedbah virov naj bi se tako sprla, da sta prekinila stike. Billy naj bi aprila objavil, da se po skoraj 30 letih zakona ločuje od Mileyine mame Tish. In to naj bi bil povod.

Trenutno pa Miley Cyrus kraljuje na glasbenih lestvicah s pesmijo Flowers z osmega studijskega albuma Endless Summer Vacation. Očitno je, da je pesem namenjena njenemu nekdanjemu soprogu Liamu Hamsworthu.

Poleg tega je pesem izšla na njegov rojstni dan, to je 13. januarja. V pesmi govori o njuni pogoreli hiši. Trenutno je Miley srečna z bobnarjem Maxxom Morandom.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

  • Morda vas še zanima:  Spoznajte frontmana skupine, ki nas bo letos zastopala na Evroviziji. Več boste izvedeli v spodnjem posnetku.

Nova Story že v prodaji

Story