Bondovo tajno številko 007 prevzema temnopolta igralka Lashana Lynch

Bondovo tajno številko 007 prevzema temnopolta igralka Lashana Lynch (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
16. 7. 2019

V novem, 25. filmu iz franšize o tajnemu agentu Jamesu Bondu bo po poročanju tujih medijev, slovito Bondovo tajno številko 007 prevzela temnopolta igralka Lashana Lynch. Film se bo po doslej razkritih podatkih namreč začel, ko bo Bond, ki ga bo igral Daniel Craig že v pokoju, agencija M16 pa njegovo številko dodeli novi - agentki.

The Guardian je povzel pisanje anonimnega vira, ki je razkril, da se nova bondiada začne s sceno, v kateri Bond, ki ga igra Daniel Craig, uživa zasluženi pokoj na Jamajki, ko ga vpokličejo v boj proti novemu sovražniku.

Ta začetek naj bi spremljala scena, v kateri M pokliče agenta 007 na misijo, v sobo pa nato vstopi temnopolta igralka Lashana Lynch. "Gre za moment presenečenja. Bond ostaja Bond, nadomeščen pa je kot 007," je dejal anonimni vir.

Lashana Lynch (31) prihaja iz Londona. Na filmu se je prvič preizkusila z vlogo v Tekačicah, preboj pa ji je prinesla vloga pilotke Marie Rambeau v filmu Stotnica Marvel.

Novica, da je bila temnopolti igralki dodeljena slovita tajna koda 007, je doživela številne pozitivne odzive na družbenih omrežjih. Prav tako so sledilci pred časom odprtih rok pozdravili tudi odločitev Disneyja, da v novi igrani različici filma Mala morska deklica vlogo protagonistke Ariele igra 19-letna temnopolta r&b pevka Halle Bailey, še piše The Guradian.

Priporočamo