Boris Becker je bankrotiral!

Boris Becker je bankrotiral! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
5. 7. 2017

Boris Becker je nekoč s tenisom služil milijone, a očitno z njimi ni ravnal najbolj preudarno, saj so na sodišču v Londonu pred dnevi razglasili, da je bankrotiral.

To se je zgodilo zato, ker je zasebni banki Arbuthnot Latham & Co. že vse od oktobra 2015 dolgoval dobrih 3,34 milijona funtov, ki jih nikakor ni mogel poravnati, zato so pri banki proti njemu sprožili tožbo.

Po številnih obravnavah, ki so se vlekle že dalj časa, pa se je sodnica Christine Derret odločila za skrajen ukrep – razglasila je tenisačev bankrot. Kot poroča The Telegraph, pa naj bi tudi odredila, da se tenisačevo premoženje zapleni, prav tako pa bodo bedeli nad tenisačevimi bančnimi računi ter mu z njih pobirali denar vse, dokler se dolgovi ne poplačajo.

Becker sicer svojega bankrota javno še ni komentiral, se je pa zato oglasil njegov odvetnik John Biggs, ki je povedal, da so dolg poskušali pokriti s prodajo tenisačeve vile na Majorki, ki je vredna šest milijonov evrov, a bi zato potrebovali malce več časa, ki pa jim ga sodnica ni dala, saj je menila, da se zadeva že predolgo vleče.

A prepričani smo, da se bo po bankrotu tenisač hitro pobral, saj mu dela ne manjka. Dela namreč kot teniški trener, kot komentator pa sodeluje tudi s številnimi uglednimi televizijskimi postajami. Tako za eno kot tudi za drugo delo pa je zagotovo odlično plačan, zato se za njegovo prihodnost ni bati.

Tina Ambrožič