Boris Becker kritičen do nemške javne televizije, ker ne prenaša Wimbledona!

Boris Becker kritičen do nemške javne televizije, ker ne prenaša Wimbledona! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
5. 4. 2019

Nekdanji nemški teniški igralec Boris Becker, ki po koncu svoje bleščeče kariere strani medijev polni zaradi številnih zgrešenih poslovnih investicij in nesrečnih dogodivščin na ljubezenskem področju, je v pogovoru za časnika Stuttgarter Zeitung in Stuttgarter Nachrichten močno okrcal program obeh javnih nemških televizijskih hiš ARD in ZDF.

"Obe naši javni televiziji sta sokrivi, da v Nemčiji ni novega teniškega razcveta. In to se ne bo spremenilo, dokler bodo v njihovi programski shemi imele tekme tretje nemške nogometne lige prednost pred finalom Wimbledona," je bil v pogovoru za omenjena časnika oster in neposreden 51-letni Becker.

Becker, v času njegove kariere so ga klicali "bum-bum", je šestkrat slavil na turnirjih za grand slam. Trikrat je zmagal v Wimbledonu, dvakrat na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu in enkrat na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, skupno pa je dosegel 49 zmag na turnirjih serije ATP.

Po koncu igralske kariere se je poskusil na številnih področjih, a bolj ali manj na vseh pogorel. Še najbolj resno je deloval v obdobju, ko je bil trener in svetovalec slovitega srbskega igralca Novaka Đokovića.