Boris Novković: Nov začetek z Italijanko

Vir: Lea
21. 6. 2013

Boris Novković, ki ga številni imenujejo tudi najbolj priznani hrvaški kantavtor, je za svoje poslušalce pripravil presenečenje. Novi singel Hitna ljubav je namreč posnel v sodelovanju z italijansko pevko Saro Grimaldi.

Za Novkovićeve oboževalce je skladba verjetno res presenečenje, a toliko manj zanj. "Pesem je, verjeli ali ne, tri leta ležala v predalu in čakala. Nisem sicer pozabil nanjo, a nekako ni bilo prave potrebne kombinacije. Ker se mi je zdelo vredno, da počakam, kolikor bo treba, sem pač potrpežljivo počakal na pravi trenutek brez naglice," pravi Boris, ki je sicer avtor glasbe za omenjeno skladbo.

Spet obudil staro prijateljstvo

Vzrok čakanja je bil to, da nekako ni našel pravega besedila, ki bi po njegovem mnenju ter zamislih ustrezalo. Potem pa se je ob neki priložnosti srečal s starim znancem Mirom Buljanom, s katerim sta že v preteklosti sodelovala. Buljan je namreč že napisal nekaj besedil za Novkovićeve skladbe, kot so U dobru i u zlu, Sve gubi sijaj, Daleko, Branim se in še nekatere, ki so postale uspešnice.

Avtorja sicer vmes nista bila na kakšni bojni nogi ali sprta, ampak nekaj časa pač nista sodelovala. "Ko sva oba začutila, da sva dosegla vse, kar sva v tistem času lahko, sva načrtno prekinila sodelovanje za določen čas," pravi Boris ob vnovičnem sodelovanju z Buljanom.

Po zaslugi igralnice

Ponovno srečanje je bilo popolnoma naključno. Srečala sta se v otroški igralnici in med igranjem z otroki sta se v nekaj minutah odločila, da bosta posnela nekaj bolj za šalo in zabavo. Med druženjem je nastala Hitna ljubav, za katero je Miro takoj napisal besedilo, ki ga je Boris tako dolgo iskal za melodijo v predalu. "V trenutku se je zgodil klik, kot se temu reče, in zdaj nestrpno čakava odziv poslušalcev na najino novo sodelovanje," dodaja Novković.

Kot v šali pravi, gre na neki način za njegov novi začetek. Na glasbeni sceni je že 26 let, zaradi česar sta vsak njegov novi projekt nov izziv ter nova pot. To velja tudi za sodelovanje s Saro Grimaldi, s katero sta tokrat prvič združila moči. "A upava, da ne tudi zadnjič, saj bi z veseljem še kdaj naredila kaj skupaj," še pove. Zanimivo je, da vsaj za zdaj noče izdati, ali skladbo pripravljata tudi za italijanski trg ali je namenjena le za hrvaško glasbeno sceno.

Vabljeni k poslušanju:

Priporočamo