Božič v kraljevi družini: Darila se ne odpirajo brez princa Charlesa!

Božič v kraljevi družini: Darila se ne odpirajo brez princa Charlesa! (foto: Profimedia) Profimedia
25. 12. 2018

Tradicionalni praznični običaji v kraljevi družini se morajo spoštovati, čeprav so nekateri med njimi nenavadni.

Na kraljevem dvoru je tradicija zelo pomembna, tako da v običajih vedno sodelujejo vsi člani kraljeva družine. Znano je, da se morajo vsi člani stehtati pred in po božični večerji, a to še ni vse.  

Kraljica Elizabeta II. tako vsako leto pred božičem v Buckinghamski palači organizira kosilo za vse člane kraljeve družine, tudi za daljnje sorodnike, kot sta princesi Eugenia in Beatrice. To je lepa priložnost, da se vsi skupaj še dodatno povežejo in proslavijo praznike na tradicionalni način. Na letošnjem predbožičnem kosilu so se tako zbrali vsi člani kraljeve družine, glavna zvezda pa je bila noseča Meghan Markle.

Člani kraljeve družine prav tako nikoli ne pozabijo na božične čestitke, kraljica Elizabeta in princ Filip vsako leto pošljeta več kot 750 podpisanih čestitk. Tudi princ Charles in Camilla jih pošiljata, enako naredita princa William in Harry.

Sicer pa božične praznike zdaj že tradicionalno slavijo v Sandringhamu, kjer se zberejo le najožji člani družine. To je tradicija, ki se je kraljica drži že vrsto let. Velika dvorana na posesti se tako za božič spremeni v kinodvorano, kjer se tradicionalno prikazujejo priljubljeni filmi vsakega člana družine.

Za božično kosilo so na jedilniku solata iz škampov in jastoga, pečen puran in tradicionalne jedi. Seveda na vrsto pride tudi tradicionalni božični puding. Kar pa zadeva darila - ta se ne odpirajo, dokler v Sandringham ne pride princ Charles. Po njegovem prihodu osebje prinese vsa darila iz njegovega avtomobila in jih postavi na mizo - dobi ga vsak član družine. Kraljičina zahteva je, da so darila cenena in predvsem zabavna. Pred leti ji je tako princ Harry podaril kapo z napisom "življenje je pra***ica", vojvodinja Kate pa je Harryju podarila "pribor za vzgajanje deklet."


 

Priporočamo