Božič v kraljevi družini je nadvse zabaven: Poleg nenavadnih daril obožujejo tudi koktejle!

Božič v kraljevi družini je nadvse zabaven: Poleg nenavadnih daril obožujejo tudi koktejle! (foto: Profimedia) Profimedia
11. 12. 2019

Ko gre za praznovanje božiča, kraljeva družina ni nobena izjema. Ima svoje običaje in navade, nekatere med njimi pa so prav zabavne.

To se je izkazalo v dokumentarnem filmu o prazničnih dneh v britanski kraljevi družini, ki so ga v minulih dneh predvajali na britanski televiziji Channel 5. Družina se rada zabava, uživa v močnih koktejlih in igra družabne igre.

Za božič se vsi zberejo v dvorcu v Sandringhamu, zabavo pa začnejo s pijačami ozirom koktejli, ki jih nameša princ Philip. Strokovnjakinja za kraljevo družino Ingrid Seward pravi, da ima kraljica Elizabeta II rada martini, ostalim pa je bol všeč mehurčkasti šampanjec.

Kraljičin mož Philip je zadolžen tudi za okrasitev božične jelke, a pred tem mora kraljica odobriti izbrane okraske. Njun sin, princ Charles, vedno postavi zlato zvezdo na vrh jelke. Nato uživajo v večerji, ki ima kar šest hodov. Spat pa se odpravijo šele takrat, ko se k počitku odpravi kraljica, kar pomeni, da običajno bedijo do druge ali tretje ure zjutraj.

Kar pa zadeva darila: člani kraljeve družine med seboj kar tekmujejo, kdo bo našel najbolj zabavno in duhovito darilo za drugega družinskega člana. Britansko javnost je pred nekaj leti zabavalo dejstvo, da je princ Harry bratu Williamu podaril glavnik. No, William res ne slovi po svoji bujni pričeski.

Kraljeva družina s svojimi običaji dokazuje, da premore zvrhano mero angleškega humorja.