Brad Pitt in Angelina Jolie: Zakaj odlašata s poroko?

Poroke se najbolj veselijo njuni otroci, a kljub temu se nikomur nikamor ne mudi.  (foto: revija Lea) revija Lea
24. 9. 2012

Zaljubljena, zaročena ... Preložena poroka. Brad Pitt in Angelina Jolie živita hitro življenje, le s poroko se jima prav nikamor ne mudi. In zakaj ne?

Brangelina ves svet pušča v napetosti in pričakovanju. In ta napetost in pričakovanje delata slavni parček še bolj zanimiv. Preložena poroka Angeline Jolie in Brada Pitta je smiselna tudi v ekonomskem smislu. Ne nazadnje je bil zaročni prstan nepojmljivo drag, stal naj bi kar pol milijona dolarjev.

Ko se bo 'hollywoodska prva dama' nekega lepega dne poročila, bo ta visokokaratni prstan nadomestila z veliko manj vpadljivim poročnim prstanom za vsakdanjik. Po poroki bo nesramno drag zaročni prstan iz trezorja vzela le ob posebnih priložnostih. Torej, dalj časa ko Angelina ostaja zaročena, dalj časa se bo na njenem prstancu svetlikal ta vpadljiv kos nakita, ki zbuja še toliko večjo priložnost, ko se zvezdnica z dvema otrokoma in otovorjena z vrečkami vrača iz trgovine.

Ni konkretnih načrtov

Če pozabimo na prstan, ki simbolizira veliko poročno obljubo, ostaja vprašanje: kdaj bo končno poroka? Zakaj najbolj mavričen par tega desetletja tako okleva in odlaša z zadnjim korakom? Brad je pred nedavnim v Londonu povedal: "Ne, za zdaj še nimava nobenih konkretnejših načrtov.

Edini načrt je le, da bova to storila." Potem pa je še šaljivo dodal: "Starejši kot sem, manj načrtujem." Dr. Lillian Glass, psihologinja iz Los Angelesa, zanimivo situacijo priljubljenih igralcev pojasnjuje takole: "Zaroka poskrbi za to, da partnerja ne čutita več tako močnega pritiska." V primeru 'kompilacijske' družine Pitt-Jolie pa kljub temu velja, da je poroka obema pomembna, a je ne potrebujeta za to, da bi dala svoji ljubezni dodaten zagon, da bi jo 'podžgala'. Poročni načrti so namreč nastali predvsem zaradi močne želje njunih otrok.

Odlašanje je lahko tudi usodno

V primerjavi z večino sveže zaročenih ali poročenih parčkov sta Brad in Angelina že zdavnaj pristala v drugem stadiju svoje ljubezni – šest otrok pred usodnim 'da' je v vseh pogledih nekaj neobičajnega. V tem primeru ima par vendar še ves čas na tem svetu! Psihologinja Glassova pa kljub temu svari: "Zaročenci se počutijo še bolj povezane, še bolj so prepričani vase. Nekatere ljudi pa zaradi tega velikega koraka postane strah, da se bo bližajoča se poroka prelevila v jabolko spora. In če par potem predolgo odlaša s poroko, lahko to uniči razmerje." Nekaj podobnega se je na primer zgodilo južnoafriški igralki Charlize Theron in njenemu stanovskemu kolegu Stuartu Townsendu. Igralca sta kar devet let sestavljala par, leta 2010 pa se je svetlolasa lepotica naveličala čakanja in je dokončno snela svoj 'commitment ring', torej prstan, s katerim se ji je Stuart na simboličen način zavezal.

Oba imata polne roke dela

Pri Bradu in Angelini pa v tem pogledu za zdaj ni prav nobenih znamenj, da bi se utegnilo zgoditi kaj podobnega. To je potrdil tudi neki uslužbenec hotela, ki je hollywoodska zvezdnika spoznal letos v Berlinu: "Čudovito je videti, kako ljubeče se vsi družinski člani vedejo drug do drugega in kako malo resnice je v vseh zgodbicah o krizah in škandalih, ki se vedno znova pojavljajo v medijih." Standardni izgovor za prelaganje tako pomembnih dogodkov, kot je poroka, v njunem primeru zveni nekako iskren in upravičen – pomanjkanje časa.

Sliši se sicer hladno, a je dejansko tako. Kot smo že omenili, je Brad o poroki spregovoril v Londonu, kjer promovira svoj triler Ubij jih nežno. To je le eden od številnih projektov, v katerih trenutno sodelujeta on ali njegova Angie. Kompletna družina je središče svojega življenja prestavila v deževno Anglijo, saj prav na Otoku oba snemata svoja najnovejša filma. Začelo se je zgodaj poleti, in sicer s snemanjem Disneyjeve produkcije Maleficent, v kateri blesti Angie. Brad trenutno snema triler The Counselor, prav kmalu pa bi menda sloviti režiser Danny Boyle v igralski zasedbi svojega novega filma rad videl Angelino. Če vzamemo v obzir tako nabito polna delovna urnika, je torej povsem razumljivo, da francoska podjetja, ki se ukvarjajo s kateringom, še niso dobila naročila za sestavo poročnega menija, v katerem bi uživali gostje na njunem posestvu Château Miraval.

Vse mora biti popolno

Njun dvorec v južni Franciji morajo najprej zgraditi do konca. Obnovitvena dela se sicer počasi že približujejo koncu, a preden bo vse skupaj zasijalo v želenem mešanem, podeželsko-hollywoodskem slogu, bo minilo še nekaj tednov.

Neki tamkajšnji stanovalec poroča: "Slišal sem, da je Brad zaljubljen v detajle. Zakaj bi se torej prav on poročil na napol dokončanem gradbišču, če vendar ni prav nobenega razloga za naglico?" Poleg tega ne smemo pozabiti, da se spodobi, da se težko pričakovani termin poroke ujema tudi s prostim časom eminentnih povabljencev. Zdi se, da je le Bradov prijatelj George Clooney zelo fleksibilen.

Ko so Brada ogovorili na to temo in mu omenili, da se govori, da naj bi bil prav Clooney njegova poročna priča, je vse skupaj zanikal in se pošalil: "Morda bo biljeter." Brad in Angelina torej skrbita za to, da je še naprej napeto. In če bo ženin za pomočnika najel Clooneyja, se čakanje še toliko bolj izplača ...