Brad Pitt: Najbolj kul očka na svetu

Vir: Lea
13. 5. 2010

V vlogi polno zaposlenega očka se Brad Pitt počuti kot riba v vodi. V bližnji prihodnosti ga morda čakajo še bolj turbulentni časi, saj se govori, da je njegova Angelina Jolie v blaženem stanju.

Vse poteka zelo hitro. Pax, Maddox in Zahara se v družbi Brada Pitta mirno sprehajajo po obrežju nekega kanala. Druščina je izredno dobre volje, očka Brad pa med hojo s svojim nadobudnim naraščajem vadi nekaj italijanskih besed, kar povzroči glasen smeh in živahne geste. Toda v trenutku, ko njegovo pozornost preusmeri mimoidoči, ki ga prosi za avtogram, se za njegovim hrbtom zgodi divja scena – Maddox porine Paxa, ki se spotakne, pade v smeri vode in se na srečo v zadnjem trenutku oprime Zaharine jakne, ki ga obvaruje pred padcem v vodo …

Izurjen v očetovski vlogi

Ko se Brad obrne, se njegova fantiča zapleteta v pravo ravsanje, Zahara pa stoji zraven njiju in nemočno ihti. In kaj stori stresa vajeni šestkratni očka? Se postavi vmes in ozmerja oba petelinčka? Ne, počepne pred njiju, ju prime za roko in ju nežno potisne drug ob drugega, kar opazujejo tudi radovedni mimoidoči. Zaharo tolažilno poboža po licu, potem pa se kvartet poda v smeri najljubše sladoledarne Gelateria Lo Squero. Mir je ponovno vzpostavljen in dan je rešen. Za zdaj.

V takšnih in podobnih trenutkih postane jasno, da zna Brad dejansko odlično ravnati s svojimi otroki. V sporih posreduje z že skoraj biblično umirjenostjo. Tudi ljudje iz njegovih krogov znajo povedati, da svoje potomce obleče hitreje kot katerakoli varuška, mojstrsko pa obvladuje celo nadležno menjavanje plenic. Poleg tega je očka Brad stalno prisoten in na razpolago, še posebej v primerih, ko bi situacija utegnila postati neprijetna za njegove ljubljence. Ena od treh asistentk slavne družine sicer ureja vse obiske pri zdravniku, a 46-letni igralec gre vedno zraven, ko mora kateri od otrok obiskati moža v belem. V držanju za roke in brisanju solzic je Brad celo bolj izkušen in izurjen kot Angelina Jolie, ki veliko hitreje izgubi potrpljenje.

Ima svoj sistem nagrajevanja

Svojo začasno vlogo očka za polni delovni čas filmski bog lepote uživa s polnimi pljuči. “Nočem biti oče, ki je stalno odsoten,” pravi. In ker je njegova srčna izbranka Angelina Jolie trenutno tista, ki skrbi za zaslužek, je Brad pač tisti, ki je odgovoren za vsakdanja opravila in vzgojo. To nalogo pa jemlje zelo resno. Svojim otrokom je postavil pravila, ki se jih morajo nujno držati.

V nasprotnem primeru, če otroci na primer pozabijo reči ‘hvala’ in ‘prosim’ ali pa so nevljudni do zaposlenih, lahko zvezdnik, ki je sicer zelo prijazen, postane precej osoren. Če otroci vsepovsod prisotnim paparacem sem ter tja slučajno pokažejo jezik, pa njihov slavni očka rad zamiži na eno oko. Konec koncev paparaci ob živce spravljajo tudi njega.

Brad si je v Benetkah za svoje potomce izmislil tudi zelo domiseln sistem nagrajevanja, ki ga hkrati zabava – kdor podnevi ne razgraja in zvečer brez godrnjanja pomaga pospraviti velikansko igralnico v hotelu Palazzo Mocenigo, se lahko veseli ekskluzivnega izleta, imenovanega Daddy Adventure & Surprise. Lahko torej uživa v pustolovščini in presenečenju, ki ju zanj pripravi najbolj kul očka na svetu.

In tako se je Brad s Paxom eno uro vozil z gondolo po beneških kanalih, Zahara pa je na prizorišču snemanja filma The Tourist lahko spoznala maminega soigralca Johnnyja Deppa. Zdi se, da je Brad popolni očka. Res je, igralec je blizu popolnosti, ni pa čisto popoln. Pri pripravi različnih otrokom najljubših jedi je Brad namreč precej nemočen, zato se – tako kot tudi Angelina – raje zanese na umetnije družinske kuharice.

Trenutki za oddih so redki

Delo, ki ga je prevzel Brad, je brez dvoma izredno naporno, a dejstvo je, da ga ne opravlja povsem sam. V oporo sta mu njegova starša William in Jane Pitt, ki sta v romantične Benetke pripotovala iz Missourija. Babica in dedek sta se še posebej veselila Knoxa in Vivienne, saj dvojčkov nista videvala tako pogosto kot druge otroke. Medtem ko sta stara starša omenjena vnučka ponosno fotografirala, je Brad izkoristil priložnost in se sam odpravil na izlet, kar si lahko le redkokdaj privošči.

Odpotoval je v severnoitalijansko mestece Sega di Cavaion v bližini Verone, kjer je pri luksuznemu dostavljavcu Antoliniju Luigiju naročil marmor za svoj družinski dvorec v Franciji, pozneje pa si je privoščil kapučino v barčku tik ob cesti. Bil je povsem sproščen. Takšni premori so v njegovem življenju zelo redki, v Evropi se včasih dobi le s kontroverznim režiserjem Quentinom Tarantinom, s katerim zvrne nekaj kozarčkov piva ali pa si privošči steklenico dobrega vina. Sicer pa so obširni moški večeri za Brada trenutno le še stvar preteklosti. In tako se pri svojem dobrem prijatelju, zvezdniškem arhitektu Franku Gehryju, že več mesecev ni oglasil.

Obstajajo znaki, da je Angelina noseča

Morda pa ga v prihodnosti čaka še več dela, saj naj bi bila Angelina po poročanjih ameriške revije Star že približno tri mesece noseča. Njena predstavnica je medijska natolcevanja sicer takoj zanikala, a tokrat je v govoricah morda dejansko nekaj resnice. Angelinini sodelavci s prizorišča snemanja filma so namreč opazili, da je 34-letnica v preteklih dneh med vsakim najmanjšim premorom takoj zahtevala stol, da se je lahko za trenutek usedla in si odpočila. Poleg tega so ji morali za neko filmsko sceno dati grozdni sok, katerega barva spominja na vino, medtem ko je njen soigralec Johnny Depp z užitkom spraznil kozarec pravega rdečega vina.

Za najboljši namig, da je zvezdnica v blaženem stanju, pa je poskrbela Colleen Atwood, oblikovalka kostumov za film The Tourist. Colleen si je namreč skočila v lase z Angelino, ker je ta zahtevala, da ji ozko obleko ukroji tako, da bo postala širša. Težava je bila v tem, da so ustvarjalci filma za vlogo Elise predvideli tesna in oprijeta oblačila. “Angelina hoče na vsak način preprečiti, da bi se na prizorišču snemanja govorilo o njenem trebuhu, ki je čedalje večji,” je novinarjem revije Star povedal vir s snemanja.

Če je otrok številka sedem dejansko na poti, se Angelinina druga največja želja verjetno še ne bo izpolnila tako zelo kmalu. Lepotica si namreč želi posneti nov kinematografski projekt s svojim dragim Bradom. “Ljubim sodelovanje z njim. Ko gre za soigralce, je on moja prva izbira,” je navdušeno povedala novinarjem ameriškega tednika Entertainment Weekly. V primeru nosečnosti pa bo Angelina Brada potrebovala v povsem drugačni vlogi – kot supervaruško. In v tej vlogi je lepotec skoraj popoln.

Priporočamo