Brad Pitt prvič o spremembah, ki jih je doživel po ločitvi

Brad Pitt prvič o spremembah, ki jih je doživel po ločitvi (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lady
18. 5. 2017

Dolgo se je zdelo, da ima Brad Pitt sanjsko življenje. Skoraj vsak film, v katerem je zaigral, je bil uspešen, dobro mu je šlo tudi delo v lastni produkcijski hiši Plan B Entertainment. Srečen je bil zasebno, saj je imel ob sebi ljubezen svojega življenja, Angelino Jolie, s katero sta si ustvarila družino. A njuna sreča se je porušila lanskega septembra.

Brad naj bi se na letalu sprl s svojim posvojenim sinom Maddoxom, pet dni za tem pa je igralka na vrat na nos vložila ločitvene papirje ter se z njunimi otroki izselila iz skupnega doma. To pa je igralčevo življenje obrnilo na glavo in ga za vedno spremenilo ...

Bil je energičen otrok

Danes 53-letni William Bradley Pitt je odraščal v Springfiedlu v ameriški zvezni državi Missouri, kjer je živel s svojima staršema, mamo Jane in očetom Williamom Alvinom, ter bratom Douglasom in sestro Julie.

Kot otrok je bil zelo energičen, zato je s svojo družbo dneve najraje preživljal na prostem, aktiven pa je bil tudi v športu, kot so golf, tenis in plavanje. Ker je bil zelo zgovoren pa je sodeloval v šolskih debatah ter nastopal v muzikalih, zelo rad pa je imel tudi filme. A to, da bi se rad popolnoma posvetil igranju, je spoznal šele na med študijem novinarstva in oglaševanja. Zato je spakiral kovčke in se je, da bi lahko uresničil svoje sanje, tik pred diplomo preselil v igralsko meko Los Angeles.

Pot do vrha ni bila lahka

Brad je bil le eden izmed številnih slave željnih posameznikov, ko se je leta 1987 preselil v Los Angeles, zato je bil preboj v ospredje vse prej kot lahek, a fant se ni dal. Pridno je obiskoval eno avdicijo za drugo ter izpopolnjeval svoje igralsko znanje, da bi zaslužil denar za preživetje, pa je opravljal različna dela.

Med drugim se je za potrebo promocije ene izmed restavracij v Los Angelesu celo oblekel v piščanca. No, vse to se je spremenilo, ko je leta 1991 dobil vlogo v filmu Thelma & Louise, v katerem je upodobil kriminalca J. D.-ja, ki se spoprijatelji s Thelmo, s katero postaneta tudi ljubimca. Ne le da je zaradi vloge postal poznan kot seks simbol, z njo mu je uspelo tudi pritegniti pozornost filmskih režiserjev, ki so mu začeli ponujati vse vidnejše vloge.

Do danes je tako zaigral v več kot 30 filmih, med tistimi najbolj opaznimi pa so zagotovo bili filmi Intervju z Vampirjem, v katerem je upodobil vampirja Louisa; Jesenska pripoved, v katerem smo ga gledali v vlogi Tristana, ter Troja, kjer se je spremenil v Ahila. Eden zadnjih filmov, ki je prišel na filmska platna, pa je triler Allied, v katerem Brad upodobi vohuna Maxa, ki se zaljubi v francosko vohunko Marianne (Marion Cottilard). Sicer pa je igralec za svoje delo prejel številna priznanja, med drugim oskarja za najboljšo sliko za film 12 let suženj (2013) ter dva zlata globusa – enega za omenjen film in drugega za film 12 opic (1995).

Ločitev ga je zelo prizadela

Brad je hodil s številnimi znanimi igralkami, med katerimi sta bili tudi Gwyneth Paltrow in Juliette Lewis. Z igralko Jennifer Aniston, s katero sta se seznanila na zmenku na slepo, ki sta ga organizirala njuna agenta, pa je bil tudi poročen. Njun zakon je po petih letih razpadel, razlog za to je bila igralka Angelina Jolie Smith, ki jo je spoznal na snemanju filma Mr. & Mrs. Smith.

Par je svoje razmerje sprva skrival in trdil, da sta le prijatelja, a nedolgo po igralčevi ločitvi sta le priznala, da sta par. V 12 letih, kolikor sta bila skupaj, sta svojo družinico dodobra povečala – poleg Angelininega posvojenega sina Maddoxa sta skupaj posvojila še dva otroka: Zaharo Marley in Paxa Thiena, Shiloh ter dvojčka Knox Leona in Vivienne Marcheline pa sta njuna biološka otroka. Leta 2014 sta se po dolgem odlašanju tudi poročila, dve leti pozneje pa je Angelina na vrat na nos vložila prošnjo za ločitev, kar je Brada ne le popolnoma presenetilo, temveč tudi zelo prizadelo.

Trava in alkohol sta preteklost

Ločitev igralca in njegove, zdaj že nekdanje partnerice Angeline še ni končana, par se namreč dogovarja o tem, kdo od njiju bo imel skrbništvo nad otroki. Nekaj časa so otroci namreč bili izključno v Angelininem skrbništvu, Brad pa jih je videval le občasno in še to pod nadzorom terapevta. A kot kaže, sta našla skupni jezik in za dobro otrok poskušata najti rešitev, ki bo dobra za vse. Sicer pa se igralec dobrih osem mesecev po ločitvi počuti veliko bolje, v intervjuju za revijo GQ pa je izdal, da se je v tem času v njegovem življenju veliko stvari spremenilo.

No, predvsem se je spremenil on sam. Začel je namreč bolj zdravo živeti, izgubil je kar nekaj kilogramov, nehal pa je tudi kaditi travo in piti alkohol. Prav s tem naj bi nekoč imel velike težave, saj ga je užival v prevelikih količinah. Sicer pa je igralcu do boljšega počutja pomagala tudi terapija, ki jo redno obiskuje. Dobro nanj vpliva še umetniško ustvarjanje – igralec namreč pod vodstvom svojega prijatelja ustvarja različne izdelke iz gline, mavca, lesa in drugih materialov –, kar mu pomaga pri tem, da svoj čas preživi bolj konstruktivno.

Tina Ambrožič