Brez modre krvi prišli na kraljeve dvore

Brez modre krvi prišli na kraljeve dvore (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
30. 5. 2018

Maj je bil v znamenju kraljeve poroke na britanskem dvoru – vzela sta se princ Harry in njegova izvoljenka Meghan Markle. Lepotica, ki v sebi nima niti kapljice modre krvi, je le ena v nizu, ki so osvojile aristokrate in postale princese, kraljice ali pa vojvodinje; najde pa se tudi kakšen moški, ki je iz vrst navadnih ljudi prišel na dvor.

Daniel Westling

Leta 2001 je švedska prestolonaslednica Victoria (40 let) spoznala Daniela Westlinga, trenerja in lastnika fitnesa, kamor je zahajala. Sama se je dolgo borila z anoreksijo in Daniel ji je bil v veliko pomoč. Par se je pozneje poročil v katedrali v Stockholmu, rodila pa sta se jima dva otroka, princesa Estelle (6 let) in princ Oscar (2 leti).

Letizia Ortiz

Znana španska novinarka in televizijska voditeljica Letizia Ortiz (45 let) je danes kraljica. Poročila se je s španskim princem Felipejem (50 let), ki je leta 2014 postal kralj, ko mu je oče predal prestol. Njegova družina z izbiro soproge ni bila najbolj zadovoljna, saj je bila Letizia enkrat že poročena. Poročila sta se leta 2004, rodili pa sta se jima dve hčerki, Leonor in Sofia.

Brez modre krvi prišli na kraljeve dvore

Maxima Zorreguieta

Diplomirana ekonomistka Maxima Zorreguieta (46 let) je pred poroko z nizozemskim princem Willemom-Alexandrom (51 let) delala v banki. Ko ga je spoznala, se ji še sanjalo ni, da je princ. Prihaja namreč iz Argentine in ni veliko vedela o evropskih kraljevih družinah. Poročila sta se leta 2002, danes pa ima naziv kraljica. Imata tri otroke, hčerke Catharino-Amalio, Alexio in Ariano.

Brez modre krvi prišli na kraljeve dvore

Grace Kelly

Nekoč ena najlepših žensk v Hollywoodu, igralka, ki je osvojila celo oskarja, je pozneje postala monaška kneginja. Vanjo se je nesmrtno zaljubil knez Rainier III. in jo popeljal pred oltar. Lepa nevesta je blestela v obleki Helen Rose, v kateri je bilo kar 30 metrov svile in 125 let stara čipka ter na tisoče biserov. Grace je zapustila igralsko kariero in se povsem posvetila soprogu, družini in dobrodelnosti. Žal je leta 1982 umrla v prometni nesreči, stara komaj 53 let.

Brez modre krvi prišli na kraljeve dvore

Kate Middleton

Ena najbolj znanih 'plebejk' na svetu je zagotovo Kate Middleton (36 let), ki je osvojila srce britanskega princa Williama (35 let). Z njim bo nekoč sedla na britanski prestol. Spoznala sta se že na Univerzi St. Andrews na Škotskem, kamor so jo starši vpisali, da bi spoznala premožnega ženina. No, njej je uspel veliki met in prišla je v kraljevo družino. S poroko je postala princesa in bila od leta 1600 prva, ki je prišla na dvor brez kapljice modre krvi.

Brez modre krvi prišli na kraljeve dvore

Sonja Haraldsen

Sonja Haraldsen se je rodila kot povsem navadno dekle v Oslu in se leta 1968 poročila s kraljem Haraldom V. (81 let). Zvezo sta dolgo skrivala, saj so ji njegovi starši nasprotovali. Za sina sta si želela ženo aristokratskega rodu. Takrat se je Harald z očetom velikokrat prepiral zaradi svoje izvoljenke in celo grozil, da se bo odpovedal kroni, če se ne bo smel poročiti z njo. Poročila sta se leta 1968 in dobila dva otroka, princeso Martho Louise (46 let) in princa Haakona Magnusa (44 let).

Brez modre krvi prišli na kraljeve dvore

Foto: Profimedia

Priporočamo