Brigitte Bardot: Večkrat na robu samomora

23. 9. 2013

Francozinja Brigitte Bardot je iz dna duše prezirala slavo, zato se je ves čas trudila, da bi živela v senci svojega uspeha. V enem od novejših intervjujev je celo izjavila, da je bila ravno zaradi slave večkrat na robu novega poskusa samomora.

Dogajalo se je, da so jo med tem begom pred slavo na realna tla kruto postavili njeni zaljubljeni oboževalci, ki so večkrat vlomili v njeno hišo, da bi v živo videli svojo ljubljenko ali pa vzeli nekaj njenega za spomin.

"Moralo bi mi biti ljubo, da me ljudje prepoznavajo, a jaz se ob tem naježim," je zatrjevala zvezdnica, ki je milijonom moškim po vsem svetu jemala dih.

O njej so fantazirali tudi najvplivnejši ljudje minulega stoletja, med njimi francoska glasbenika Serge Gainsbourg in Sacha Distel ter francoski igralec Jean Louis-Trintignant, ki jih je doletela ta čast, da so lahko greli njeno posteljo.

Vse to pa je ni osrečevalo, v enem od novejših intervjujev je celo izjavila, da je bila ravno zaradi slave večkrat na robu novega poskusa samomora.

"Lahko si tudi bosonog, a si kljub temu srečen. Dejansko sem bila večkrat na robu samomora. Imela sem vse, a sem bila nesrečna. Pravi čudež je, da sem še živa," je dejala Brigitte, ki se je dan pred dopolnjenim 40. letom umaknila iz igralskega življenja, ker je imela dovolj histerije, ki je vladala okoli nje.

Takrat je spremenila življenjske navade in postala vegetarijanka. Čeprav se ni več ukvarjala z igralstvom, so jo paparaci stalno spremljali na vsakem koraku. Morda je tudi zato hudo depresivna in s slavo obremenjena Briggite leta 1983 še tretjič poskušala zapustiti za svet, a jo je na srečo pravočasno rešila hišna pomočnica.

Več o življenju ene od najbolj kontroverznih zvezdnic, ki je svojo nezaželeno nosečnost primerjala s tumorjem, lahko preberete v prispevku Brigitte Bardot: Kontroverzna zvezda, nagnjena k samomorom.

Priporočamo