Brigitte Macron se vrača za šolski kateder

Brigitte Macron se vrača za šolski kateder (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
16. 9. 2019

Soproga francoskega predsednika Brigitte Macron se vrača za kateder, poročajo francoski mediji. Nekdanja učiteljica bo znova začela poučevati francoščino, tokrat v eni od šol za odrasle v pariškem predmestju Clichy-sous-Bois.

Žena francoskega predsednika Emmanuela Macrona je novinarjem pojasnila, da bo poučevala iskalce zaposlitve ali tiste, ki niso dokončali srednje šole, si pa želijo najti zaposlitev. Dejala je, da je sicer nekoliko nervozna, a da je dobro, da bo spet "v akciji", povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Šola stoji v predelu Clichy-sous-Bois na severovzhodu Pariza, ki velja za eno najrevnejših sosesk francoske prestolnice. Tam so se na primer leta 2005 tudi začeli veliki neredi.

Brigitte Macron je dejala, da je program poučevanja odraslih ljudi, da si pridobijo srednješolsko izobrazbo, zelo pomemben. Nikoli ni prepozno za nov začetek, je poudarila.

Macronova se je poučevanju odrekla pred štirimi leti, da je lahko podprla politično kariero svojega moža. Nazadnje je poučevala v prestižni zasebni šoli v Parizu, še poroča dpa.

Priporočamo