Brigitte Nielsen o poznem materinstvu: Bila sem deležna kritik in obsodb!

Brigitte Nielsen o poznem materinstvu: Bila sem deležna kritik in obsodb! (foto: Profimedia) Profimedia
14. 2. 2019

Manekenka in igralka, atraktivna Brigitte Nielsen, je lani v starosti 55 let rodila svojega petega otroka.

"Nekega dne mi bo moja hčerka zagotovo rekla, da sem "stara ženska", a jaz ji bom odgovorila, da sem najboljša mama, ki bi jo lahko imela," je dejala Brigitte, ki ne skriva dejstva, da je zanosila s pomočjo medicine.

"Jemala sem zelo veliko zdravil, ves postopek pa je zelo drag. Res je bilo težko in zahtevno. Hormoni, ki sem jih jemala, drugače vplivajo na ženske, vsaka jih ne prenese na enak način," pravi Brigitte. "Ko pomislite, da ste zanosili, vam sporočijo: Žal nam je, a niste noseči. Težko je. Starejši ko ste, manjše so možnosti, da bi postali mama," še dodaja. Zdaj je srečna mama, a ji ni bilo lahko.

Med nosečnostjo in po rojstvu hčerke se je namreč soočala z obsodbami in kritikami na svoj račun - predvsem zaradi starosti. "Nekaterim je bilo nepredstavljivo, da rodim pri teh letih. Nekaterim se je to zdelo grozno, spet drugi pa so se veselili zame. Sicer pa mislim, da to ni nikogaršnja stvar. Moški lahko imajo otroke pri 60, 70 in celo 80 letih, mene pa so takoj začeli kritizirati."

No, če smo že pri tem, je ravno včeraj svet izvedel za novico, da je Richard Gere postal oče - pri 69. letih. Obsodil ga ni (še) nihče. Videli bomo, če se bo tudi on soočal s podobnimi kritikami kot Brigitte.

Priporočamo