Britanska presenečenja: Kraljica na tednu mode, Kate s tatujem

Britanska presenečenja: Kraljica na tednu mode, Kate s tatujem (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
7. 3. 2018

Na britanskem kraljevem dvoru se je dogajalo marsikaj. Prvič se je kraljica udeležila tedna mode, Kate pa si je na roki omislila tatu ...

Pa začnimo s Kate (36 let), ki je postregla z res nepričakovano potezo. Prekršila je namreč kraljeva pravila in si dala vtetovirati rožico. Pa ne kamorkoli, kar na roko oziroma zunanjo stran dlani, tako da so jo opazili vsi. Najprej je presenetila na podelitvi filmskih nagrad bafta, kjer se je pojavila v temno zeleni večerni obleki, namesto v črni, kot so bile oblečene vse zvezdnice. To barvo so izbrale v opozorilo in v imenu boja proti seksualnemu nadlegovanju v filmskem svetu. Zaradi kraljevih pravil pa pač ni smela imeti na sebi črne barve.

Čez nekaj dni je bila z možem na obisku v Sunderlandu, kjer so odprli novo gasilsko postajo. Medtem ko je Kate blestela v zelenem plašču Dolce&Gabbana, jo je ustavila lokalna 18-letna umetnica in ji poklonila tetovažo – s kano sicer, kar pomeni, da ni trajna. Vojvodinja si je zaželela rožico in jo tudi dobila. Člani britanskega dvora se nikdar niso tetovirali, saj je to proti kraljevim pravilom. Kate je med ljudmi sicer na splošno zelo priljubljena, saj vedno rada poklepeta z njimi, od starejše gospe pa je celo prejela šopek rož. Zdaj se mnogo bolje počuti kot na začetku nosečnosti, ko je trpela za jutranjimi slabostmi.

Kraljica na tednu mode,  Kate s tatujem

Drugo presenečenje z angleškega dvora je pripravila sama kraljica Elizabeta II. Prvič v zgodovini se je namreč udeležila tedna mode. Seveda je sedela v prvi vrsti ter si z zanimanjem ogledala revijo mladega britanskega oblikovalca Richarda Quinna.

91-letna kraljica, ki tudi sama velja za pravo modno ikono, je sedela zraven urednice ameriške izdaje revije Vogue Anne Wintour. Kraljičin obisk je imel seveda svoj namen, podelila je prve nagrade Britanskega sveta mode in iz njenih rok jo je prejel prav mladi Richard Quinn. Sicer pa je kraljica s svojim izborom oblačil za to priložnost spet navdušila. Omislila si je kostim ledeno modre barve, dopolnila ga je z biseri, črno torbico, črnimi čevlji in črnimi rokavicami. Vsekakor je delovala mnogo mlajše kot pa častitljivih 91 let.

Foto: Profimedia

Priporočamo